A szívekbe költözött a színpadról áradó szeretet

A szívekbe költözött a színpadról áradó szeretet
© Jótékonysági Karácsonyi Gálaműsor Kisvárdán
Kisvárda – Nagy nézői érdeklődés övezte „a mi kedves kis városunk Kisvárda”, IV. Karácsonyi Kavalkád programsorozata keretében megrendezett idei, Jótékonysági Karácsonyi Gálaműsort.

A három órás kulturális műsorban a művészet és a szórakoztatás minden szegmensét felvonultatták Kisvárda oktatási intézményei és művészeti csoportjai:

a Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola cselló együttese, a Somogyi Rezső Általános Iskola énekkara, Street Dance Tánciskola, Tompos úti Tagóvoda, a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola első osztályos növendékei, a Teichmann Vilmos Általános Iskola drámaszakkörösei, Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda, II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és Szakiskola, Arcadelt Kamarakórus, Kistérségi Szociális Szolgálat Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásának Napsugár művészeti csoportja, Vári Emil Általános Iskola, Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Református Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Szent László Katolikus Szakközépiskola kórusa, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Doktorock Színtársulatának képviseletében Oláh Enikő.


„Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének. Az én kedves kis falumban Karácsonykor
Magába száll minden lélek.”


Verssel, dallal, hangszerrel, színjátékkal, modern és népi tánccal varázsoltak kicsik és nagyok, diákok és pedagógusok karácsonyi hangulatot a színpadra és minden néző szívébe.

„Még ha nem is világos mindenki számára egyértelműen karácsony üzenete, mégis valami szelíd, nyugodt érzés, végső soron valami manapság már egészen ritka dolog, a szeretet árad belőle. A mindennapos megélhetési gondok – amelyek napjainkban különösen előtérbe kerültek – elhalványulnak, ha kigyúlnak az ünnepi fények.” – kezdte ünnepi beszédét Lénárt Andrásné, Kisvárda város aljegyző asszonya, aki a szeretet fontosságát, mint a legnagyobb karácsonyi ajándékot állította előtérbe minden ember számára: „Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket és ha csak rövid időre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.

Az összetartó család kell, hogy ápolja az ünnepelni tudás művészetét és adja át azt a következő nemzedéknek. Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak akik fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk.”

A jótékonysági gálaműsor teljes bevételét a szociálisan rászorultak karácsonyi ajándékozására fordítja Kisvárda Város Önkormányzata.

„Négy évvel ezelőtt amikor első alkalommal szerveztünk a mai estéhez hasonló műsort az volt a célunk, hogy innen, erről a színpadról áradó szeretetből minél többen részesüljünk a bemutatott műsorok által, valamint hogy a Jótékonysági Gálaműsor bevételéből ajándékcsomaggal segítsük azokat a családokat, személyeket akiknek e nélkül egy kicsit kevesebb szeretet jutna.” – mondta Lénárt Andrásné, majd az önkormányzat nevében megköszönte minden jelen lévő néző és jegyvásárló jótékonysági közreműködését.

Durucz Gabi
hirdetés