A szocialisták szerint presztízsveszteséget szenvedett el a Nyíregyházi Főiskola

Akt.:
Kisvárda, Nyíregyháza – A kisvárdai közösségi képzőközpont jövő őszi beindítása adott témát az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójának.

A szocialisták önkormányzati képviselői úgy érzik, a Nyíregyházi Főiskolának hatalmas presztízsveszteség az, hogy nem ők, hanem a Debreceni Egyetem biztosítja a 2016-ben szeptemberében induló képzések szakmai hátterét. Jeszenszki András szerint szomorú, hogy nem a nyíregyházi felsőoktatási intézmény a kapcsolódási pont, hanem a cívisváros egyeteme.

– Örülünk a képzőközpont beindulásának, de az több mint sajnálatos, hogy nem a Nyíregyházi Főiskola tudásbázisa áll a kezdeményezés mögött.

Nagy László városi elnök hozzátette: a nyíregyházi önkormányzat az Apáczai-iskola és a futball után újabb fontos csatát veszített el.

– Hol van az megírva az Alaptörvényben, hogy egy miniszter szülővárosában felsőoktatási intézménynek kell működnie? Hol vannak a nyíregyházi országgyűlési képviselők akkor, amikor a pártérdekek helyett a helyiek érdekeiért kellene szót emelni? – tette fel költői kérdéseit Nagy László.
hirdetés