A szokásos helytállás

Évek óta tendencia, hogy a három élcsapat közül a Szegeddel vív leginkább szoros csatát a Nyíregyházi KSE élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.  video

Ez a tét adott reményt egy jó mérkőzésre szerda este, amikor a kupagyőztes volt a Jano-csapat vendége.

Az első félidőben minden a „hagyományoknak” megfelelően alakult, jobbára az NYKSE vezetgetett, pedig közben zsinórban három büntetőt is kihagyott (majd a második játékrész elején a negyediket…).

Oláhék többnyire pontos lövésekkel fejezték be a támadásokat, és ha sikerült rendeződni, akkor a védekezéssel sem volt gond, miként a kapuban Nagy Levente teljesítményével sem. Lerohanásból viszont többször is eredményesnek bizonyult a Szeged, amely kihasználta, hogy a játékrész hajrájára kissé visszaesett az NYKSE.

Szünet után gyorsan, kevesebb mint hét perc alatt megduplázta a különbséget a szinte teljes sort cserélő vendéggárda, majd a 44. percben a felek beállították a tavalyi végeredményt (18–22). Közben Kleis a saját térfeléről lőtt gólt (kiszúrta, hogy Szente indításra számítva kimozdult a ketrec elöl), és a szegedi nevelésű Ulics bombái is eljutottak a hálóig.

Nagy kapus újra nagyokat védett, zsinórban három gólt szerzett a házigazda (pedig újra kimaradt néhány ziccer), és azon vettük észre magunkat, hogy újra szoros a meccs (23–25).

A visszatérő Bajusz valamint Bakos azonban kirángatta a bajból a Szegedet, de még 27–29-nél is élt a remény.

Az utolsó öt percben viszont újra gólképtelenné vált a Nyíregyháza, így négy vendégtalálattal fejeződött be a találkozó. Kleisék tehát szokott módon helytálltak a Tisza-partiak ellen, azon pedig felesleges agyalni, hogy mi lett volna, ha a verhető ellenfelekkel szemben nyújtanak ilyen teljesítményt…

Jegyzőkönyv

Nyíregyházi KSE–Pick-Szeged 27–33 (11–14)
Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Kisfalvi, Péli.
NYKSE: Nagy L. – Visy, Medve, Kopco 3, Kalous 4, Oláh B. 5, Kleis 4/1. Csere: Kovács J. (kapus), Bursac 1, Doros 1, Gyáfrás 2, Nagy Cs. 4, Ulics 3/1. Edző: Jano Pál.
Szeged: Szente – Bendó 3, Djurkovics 3, Herbert 2, Ilyés 4, Bajusz 6, Vadkerti 5.
Csere: Krivokapics 2/1, Sutka 1, Lele, Bakos D. 4, Berta 3. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 10-10 perc. Hétméteresek: 6/2, illetve 3/1.
Az eredmény alakulása, 8. perc: 4–3, 16.: 8–7, 24.: 10–9, 33.: 12–17, 40.: 17–20, 46.: 20–25, 49.: 23–25, 54.: 26–28.

Mesterszemmel

Jano Pál: – Kezdünk kikecmeregni a gödörből.

Zoran Kurtes: – A hétvégi BL-meccs minden fáradalmával együtt egy kicsit halványabban játszottunk, és ugyanúgy megszenvedett a csapat Nyíregyházán, mint tavaly. Összességében végig vezetve, de a meccset csak az utolsó tíz percben eldöntve nyertünk.

B.T.
hirdetés