A Szolnok vizitál Debrecenben

Kosárlabda - illusztráció
Kosárlabda - illusztráció
Debrecen – Pénteken 18 órától tovább folytatja bajnoki szereplését a Vadkakasok együttese.

A tabella éllovasa, a mindössze három vereséggel rendelkező Szolnok alakulata látogat pénteken a cívisvárosba, élvonalbeli férfi bajnoki összecsapásra. A két klub az elmúlt években számos emlékezetes ütközetet vívott meg egymással, és bizony sokkal többször örülhettek a Vadkakasok játékosai, mint a Tisza-partiak. Ám olyan helyzetben még sohasem lépett pályára a két együttes, mint amilyen mostanra alakult ki, vagyis, a vendégek listavezetőként érkeznek a sereghajtó debreceniekhez.

A Pór Péter vezette „olajos” társaság pontosan fordított mérleggel áll, mint a Debreceni Vadkakasok-UPC gárdája, azaz, Cziczásék 11 győzelem mellett mindössze három vereséget szedtek össze, ellenben a hajdúságiak csupán háromszor érezhették meg a siker ízét, tizenegy zakó – amely közül kettőnél nem is álltak ki – mellett.

A helyzet tehát roppant érdekes, és ha mindehhez még azt is hozzátesszük, hogy a szolnokiak az őszi mérkőzésen szinte porrá zúzták az akkori, a légiósok hadával és magyar válogatottakkal felálló Kakas-csapatot, nos, elképzelhető, milyen nehéz munka előtt áll a Walke Károly irányította mostani társaság.

A pénteken 18 órakor kezdődő találkozón tehát alaposan fel kell kötniük azt a bizonyos fehérneműt Kungleréknak ahhoz, hogy sikerüljön valami olyasmit produkálniuk, mint amilyet a legutóbbi hazai meccsen, a ZTE ellen nyújtottak. Nehezíti majd Walke mester feladatát, hogy a csapat egyik legrutinosabb tagjának számító Papp Tamásra ezúttal nem számíthat, hiszen a fiatal hátvéd már az Egyesült Államokban tartózkodik, miután sikerült ismét ösztöndíjasként kiutaznia. A többi tini azonban ég az újbóli bizonyítási vágytól, és remélhetőleg a hazai publikum bíztatása is felerősíti lelkesedésüket.

Mindenképpen egy jó meccset várok a mérkőzéstől, véleményem szerint a szolnoki csapat szerkezetileg talán jobban fekszik nekünk, mint amilyen mondjuk a Nyíregyháza volt – nyilatkozta Walke Károly.

A srácoknak biztosan nagy kihívás lesz ez a találkozó is, de mivel egész héten kiválóan dolgoztak, ezért bizakodó vagyok. A Szolnok a mérkőzés favoritja, de mindent elkövetünk a tisztes helytállásért.

A pénteki csata kapcsán feltétlenül meg kell említeni a vendégek legújabb szerzeményének, Molnár Andrásnak is a nevét, aki december végi távozását megelőzően közel másfél évig szerepelt a Vadkakasoknál, és eligazolása óta most először tér vissza ellenfélként a cívisvárosba. Szintén hírértékkel bír, hogy a Vadkakasok csapatát alkotó DEKE-s játékosokra szombaton NB I. B-s bajnoki összecsapás vár a fővárosban, a MAFC otthonában.

B.R.
hirdetés