A Szovjetunió utolsó veresége

Akt.:
A Szovjetunió utolsó veresége
© A Szovjetunió utolsó veresége | Fotó: Pusztai Sándor
A FILO csarnokban mérkőzött meg egymással az 1984-es Ifi EB győztes futball válogatott és barátainak csapata Nyíregyházán, péntek este.

A Bicskei Bertalan által vezényelt válogatott a döntőben 11-es rúgásokkal legyőzte a Szovjetunió csapatát. Aki ismeri a foci világát, az tudja, hogy a VB-n a nagyválogatott két évvel később történelmi verést kapott a keleti szomszédtól. (Fociban többé nem tudtuk legyőzni őket, aztán meg az ország bomlott fel) Alakulhatott volna jobban, ugyanis akkor Európában méltán tartottak a magyar focitól, akkor az élvonalba tartoztunk. Pont emiatt volt fontos, hogy a nagy csapat mögött egy EB győztes U 19-es csapatunk is volt.

A legismertebb név talán a Győr mai edzője Pintér Attila, de Petry Zsolt, Keller József, Vincze Pilu, Kovács Kálmán sem ismeretlen név. Nekünk Krizán Sándor jelenti a legismertebb csapat tagot, nem véletlen, hogy pont ő hozta tető alá a rendezvényt. Hogy még egy kört fussunk ebben a témában, a meccs egy pontján a játékvezető elrendelte, hogy csak négy-négy mezőnyjátékos lehet pályán, ekkor a pirosak között mindenki Krizán volt, így a nevük is Krizánok-kén volt olvasható.

Az látszott, hogy egy kicsit ritkábban vették a levegőt a bajnokok, de az átlépős, és a testcselek, a bokából löbbölés még ugyanolyan rutinnal jött össze. A végeredményre talán senki nem emlékszik, az utána elköltött finom vacsorára annál inkább.








hirdetés