A Szpari célja uralni a játékot, nem pedig kontrázni

Sinanovic Sinan (jobbra) ősszel még a baranyai csapat színeiben játszott
Sinanovic Sinan (jobbra) ősszel még a baranyai csapat színeiben játszott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szparinak van miért visszavágnia csütörtökön a Kozármislenynek.

Több szempontból is különlegesnek ígérkezik a Szpari csütörtöki vendégjátéka Pécsen. Először is van miért visszavágni a Kozármislenynek, hiszen a baranyaiak tavaly augusztusban 4–0-ra nyertek Nyíregyházán, majd október végén a Magyar Kupán a hajrában szerzett győztes góllal kiverték a nyíregyháziakat. Azt a meccset már a helyszínen látta Véber György, igaz, még nem ülhetett le a kispadra. A nyíregyházi bajnokin gólt szerzett az a Sinanovic Sinan, aki immár a nyírségi csapat tagja. És még valami: a Kozármislenynek ez lesz az utolsó pécsi meccse, mert elkészült a saját pályájuk. Ez a körítés, a lényeg pedig az, hogy az elmúlt két forduló győzelmeinek szériája ne szakadjon meg. Ez a hét egyébként nem az edzésekről szól, hiszen két bajnoki, ráadásul honi léptékkel egy hosszú utazás is vár a nyírségiekre.

A győzelem, semmi más

– Utazás, regenerálódás, meccs, utazás, regenerálódás, meccs… ezt jelenti a mostani időszak, erről szól – erősítette meg a felvetést Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A siófoki meccs után egy pörgős edzés volt, szerdán délelőtt hasonlóan, majd indultunk a csütörtöki mérkőzésre. Ez van, a legfontosabb az, hogy a mérkőzésre frissek legyenek a játékosok. Mit várok a Kozármisleny ellen? Masszív és agresszív védekezést, ebből hatékony előrejátékot. Nem kontrázgatni szeretnénk, hanem uralni a játékot, de amikor nincs nálunk a labda, akkor igyekeznünk kell lezárni a területeket. Biztos vagyok abban, hogy tudunk nyerni, mert jobb csapat vagyunk. Ám ezt fizikálisan és játékban is érvényesítenünk kell.

A mester azt is elmondta, hogy tartja magát a győztes csapaton ne változtass elvhez. Ez azt is jelenti, hogy ismét a kezdőben szerepel majd a Siófokon három pontot érő gólt szerző Kártik Bálint. A fiatal játékos egyébként a jövő hetet Telkiiben kezdi, amiért aligha bánkódik. Ugyanis meghívást kapott az U21-es válogatottba. A korosztályos nemzeti együttes az edzéseket követően majd március 22-én Görögországba utazik, ahol felkészülési mérkőzést játszik a házigazdák hasonló együttesével.

Visszatérve a Szparihoz, a szerda délelőtti tréninget közös ebéd követte, majd buszra szállt a csapat és az éjszakát Komlón töltötte. Onnan már csak egy közel harminc kilométeres ugrás lesz csütörtökön Pécs.

KM-MLSporthírek


hirdetés