A Szpari legyőzte a Sényőt, az Ibrány elleni mérkőzés elmarad

Akt.:
Szpari vs. Sényő
Szpari vs. Sényő - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A pénteki havazás alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Bár az örökösföldi pályát letakarították, így is maradtak fagyott hófoltok, melyen alaposan megcsúszott a labda.

Az első félidőben több nagy helyzete is volt a Szparinak. Előbb Szécsi fejelt mellé, majd Zofcák lőtt távolról. Az első húsz perc végén előbb egy veszélyes Törtei szabadrúgás, majd Csorba távoli bombája jelezte a Spartacus fölényét. A 31. percben aztán megszületett a vezető gól, Pölöskey közelről talált a sényői kapuba. A 42. percben tovább nőtt az előny, egy beadás után Rubus fejelt, a kapufáról kipattanó labdát pedig Ramos kotorta a kapuba, 2-0. Fordulás után több poszton is változtatott Mátyus János, Pölöskey pedig visszább húzódott a középpályára. Előbb Kapacina előtt adódott lehetőség, majd egy kontra végén Kovács fejelt a nyíregyházi kapuba, 2-1. A 62. percben jött a válasz Rezestől aki közelről szerzett gólt, majd Törtei szabadrúgásból a felső lécet találta el. A 68. percben egy beadást követően Rubus fejelt, ezt még mentették a védők, de Kapacina ismétlése után már a nagyedik nyíregyházi gólnak örülhettek a szurkolók. Hat perc múlva jött az újabb sényői kontra, ezúttal Toldi szépített, majd a 80. percben Csorba pontos fejessel állította be az 5-2-es végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus – Sényő 5-2 (2-0)

Nyíregyháza: Ovszijenko ( Perger 46.p) – Kiss, Rubus, Törtei, Farkas – Csorba, Zofcák(Kapacina 46.p), Ramos, Rezes – Pölöskey, Szécsi (Pálinkás 46.p)

Mátyus János vezetőedző: Egy nagyon korrekt edzőpartner ellen hasznos felkészülési mérkőzést vívtunk. Bízom abban, hogy a keretünk az edzőtáborig még tovább erősödik. Mivel a csapatnál többen is sérüléssel bajlódnak, ezért a jövő hét szerdára tervezett Ibrány elleni felkészülési mérkőzés elmarad. A törökországi edzőtáborban viszont négy meccset is vív majd a csapat.
hirdetés