A Szpari nyert a listavezető MTK ellen

Akt.:
Dragóner Filip fejét már elhagyta a labda, amely a kapufáról pattant a hálóba
Dragóner Filip fejét már elhagyta a labda, amely a kapufáról pattant a hálóba - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyháziak a három ponttal felugrottak a tabella harmadik helyére.

Szokatlan időpontban, csütörtökön este nyolctól játszotta hétközi bajnokiját a Szpari. A villanyfényes derbin nem más, mint a listavezető MTK volt az ellenfél. A kezdést egy rövidke ünnepség előzte meg, majd ünneplés követte. Ami az előbbit illeti, a szurkolók szavazata alapkán az ősz játékosa Kártik Bálint lett, a legszebb gólt pedig Kesztyűs Barna szerezte. Őket köszöntötte dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Révész Bálint, a klub elnöke.

Aztán útjára indult a labda, a tapogatózást követően Kanta József két lövése okozhatott volna nagy gondot, ám az elsőt egy védő blokkolta, a másodikat Jova Levente hárította. Nagy helyzetek nélküli mezőnyjátékot követően Pekár László szabadrúgása jelenhetett volna veszélyt. A fővárosiak számára a derült égből jött a villám, hiszen egy szögletet követően Kártik közelről talált a kapuba, meghálálva a szurkolók minősítését. A gól után sem változott nagyot a játék képe, sőt a szünetet követően sem. A Feckó Tamás irányította fővárosiak ugyan birtokolták a labdát, ám ettől tovább nem jutottak. A csúszós pályán néhány szabálytalanság borzolta a kedélyeket, majd cseréltek a hazaiak. A télen igazolt Szabó Bencét Dragóner Filip váltotta. Néhány perccel később ha nincs a lelátó, talán a repülőtérig futott volna örömében, mert fejesével növelte előnyét a hazai csapat. Zúgott a lelátó, nagy volt az öröm. Ezt próbálta elrontani Lencse László, ám a Hungária körútiak csatára három nagy helyzetét is elpuskázta, egyszer a kapufát találta el. A hazai védelemben mindenkinek volt legalább egy nagy mentése, Jovának több is. A kék-fehérek próbálkoztak, de mindhiába, az eredmény nem változott, mindhárom pont Nyíregyházán maradt.

Ismét bizonyságot lelt, hogy a focit gólra játsszák, a hazaiak jobban sáfárkodtak a lehetőségekkel és a három ponttal a tabella harmadik helyére kerültek.

Feczkó Tamás minden bizonnyal szívesen jár haza Nyíregyházára, ám ebben a bajnoki szezonban csapatával mindig szomorkodva jöhetett vissza. Az MTK tavaly novemberben bajnokin kikapott Kisvárdán (1-0), idén februárban vereséget szenvedett a kupavisszavágón Sényőn (2-0) és a Szpari ellen is csütörtököt mondott. Ez háromból semmi, öt kapott és nulla szerzett gól! A Spartacus először nyert házigazdaként a fővárosiak ellen, így érthető volt a játékosok és a szurkolók ünneplése. Ráadásul ez volt zsinórban a kilencedik meccse, amelyen nem kapott ki az együttes.

– A labdarúgás az a sportág, ahol nem mindig az nyer, akinek több helyzete van. Nem lehet büntetlenül ennyi helyzetet kihagyni, vagy nem koncentráltunk, vagy Jova extrán védett. A játékkal nem volt gond, magunkat okolhatjuk a vereségért. Gratulálok a Nyíregyházának! – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Feczkó Tamás.

– Egy NB I-es csapatot sikerült legyőzni fegyelmezett és szenvedélyes játékkal – kezdte értékelését Lucsánszky Tamás. – Az MTK már bajnoknak tekinthető, kimagaslik a mezőnyből, ezt most is megmutatta. Védekezésben meg volt az az agresszivitás amit kértem, úgy vélem teljesen megérdemelten nyertünk. Az utolsó húsz perc nem tetszett, azért dühös voltam, hogy átadtuk a területet ellenfelünknek, viszont a négy védőm magasan NB I-es teljesítményt nyújtott.

– Most jönnek azok a mérkőzések, amelyeket a papírforma alapján meg kellene nyerni. Elsőként Sopronban, ami nehéz lesz, hiszen hosszú utazás vár majd ránk. Remélem leszünk annyian, hogy ne lehessen gond, és a pályára lépők átérzik majd a mérkőzés fontosságát. Mivel hamarosan itt a vasárnap, a kezdőcsapatban biztosan lesz változás.

Nyíregyháza Spartacus–MTK Budapest 2–0 (1–0)

Városi Stadion, 1376 néző, v.: Molnár (Berettyán, Máyer)

Spartacus: Jova – Szokol, Fodor, Rubus, Farkas – Holdampf, Kártik – Szabó Dragóner, 67.), Kesztyus (Papp 79.), Pekár – Gajdos (Rezes, 88.). Vezetodzo: Lucsánszky Tamás.

MTK: Bese – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Kanta, Vass Á., Jakab (Kulcsár 78.) – Lencse, Korozmán. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gól: Kártik (1–0) a 32. percben, Dragóner (2–0) a 73. percben

32. perc: Pekár bal oldali szögletét Fodor Ferenc megcsúsztatta, a labda a hosszú oldalon helyezkedő Kártik elé került, aki három lépésről nem hibázott, 1-0.

73. perc: Holdampf Gergő balról tekert középre, az üresen hagyott Dragóner 11 méterről fejelt, a labda pedig a bal kapufáról pattant a hálóba, 2-0.
hirdetés