A Szpari szakította meg a kisvárdaiak nagy sorozatát

Akt.:
A Szpari szakította meg a kisvárdaiak nagy sorozatát
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Kisvárda – És eljött a meccs, a megyei derbi. Vasárnap délután a feljutóhelyen álló Kisvárda Master Good érkezett a bajnokság elején kitűzöttekhez képest megváltozott célokért küzdő Szpari vendégeként a nyíregyházi stadionba.


Az első félidőben mindkét csapat elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt. A korábbi sikertelenség miatt sokáig megtépázott önbizalommal bíró hazaiak igazából nem mertek kockáztatni, míg az esélyesebben érkező várdaiak nem igazán sietették az eseményeket. Jó félóra elteltével joggal kérhettek számon egy büntetőt a vendégek, hiszen Szokol Zsolt kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül. Nem volt tizi, nem volt gól, így vonultak szünetre a felek.

A helyszínen helyet foglalók, köztük az igen lelkes vendégdrukkerek, és a tévé előtt ülők is bíztak abban, hogy a folytatás érdekesebb lesz. Egy ideig nem történt nagy változás, mígnem vezetéshez jutottak a hazaiak.

Ez nagy változást hozott, hiszen a vendégek hátrányba kerültek, és nyilván nem szerették volna, hogy megszakadjon a tizenegy meccs óta tartó veretlenségi sorozatuk. Rátettek egy lapáttal ám ezzel fel is lazult a hátsó alakzatuk. Jöhettek a nyíregyházi kontrák, amelyek közül az egyik igen tetszetősre és eredményesre sikeredett, így Takács Tamás növelni tudta az előnyt. Sőt, nem sokkal később újabb nagy helyzetet alakított ki a házigazda, igaz ez nem járt góllal.

A kisvárdaiak igyekeztek, volt is néhány izgalmas pillanata a hazai kapu előtt, ám gól már nem született. A gyengécske első félidőben a taktika megölte a focit, ezt egy sokkal jobb második követte, a Spartacus pedig nem érdemtelenül jutott a három ponthoz.

KM-ML

Nyíregyháza Spartacus–Kisvárda Master Good 2–0 (0–0)

Városi Stadion, 2300 néző, v: Zierkelbach ( Pápai, Márkus)
Spartacus: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté, Farkas – Kártik (Sinanovic, 77.), Kónya, Holdampf, Rudolf – Tisza (Szécsi, 83.), Takács (Tamási, 90.). Vezetőedző: Dajka László.

Kisvárda: Ivancsics – Talabér, Papucsek, Vermes (Délczeg, 65.,) Vári -Lucas, Horváth A. – Fodor F – Gosztonyi, Bacsa (Rajczi, 65.), Cseri. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Kónya (1–0) az 57., Takács (2–0), a 72. percben.

Percek, események

33. perc: Cseri Tamás beadása a tizenhatoson belül Szokol Zsolt jobb kezét is érte, ám a közelben álló játékvezető nem sípolt.

57. perc: Egy hazai szöglet után a menteni igyekvő Cseri Kónya Márk elé fejelte a labdát, aki kapásból, 23 méterről belsőzött a kapura, az Ivancsics Alex előtt megpattanó labda a jobb sarokban kötött ki, 1–0.

72. perc: Rudolf Gergely csapott le a Horváth Adrián rövid hátragurítására, a jobbösszekötő helyén megindult, egy csel után balra passzolt, Takács Tamás pedig 15 méterről a bal sarokba lőtt, 2–0.

78. perc: Takács adhatta volna vissza a gólpasszt Rudolfnak, ám nagy helyzetben gyengén gurított középre, így Talabér Attila menteni tudott.

79. perc: Vári Barnabás a balösszekötő helyén, 14 méterről a bal kapufát találta el.

90. perc: Papucsek Barna 6 méterről alig fejelt mellé.

Mesterszemmel

Dajka László: Az elmúlt két meccs védelmi hibáit sikerült kiküszöbölni, bár az első félidőben tompábban játszottunk, de szünet után váltottunk, és sikerült megnyerni a találkozót. A játékosok hajtottak, becsülettel küzdöttek, és az első szerzett gól döntőnek bizonyult. Sokat tettünk ma a sikerért.

Révész Attila: Egy nagyon szervezetten játszó csapattal találkoztunk, mely nagyon akarta a sikert. Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, a második félidőben pedig a Nyíregyháza kihasználta védelmi hibáinkat, és megnyerte a találkozót. A mai meccs rávilágított arra, kikre számíthatunk komolyabb találkozókon, és hol kell megerősíteni a keretet.
hirdetés