A Szpari védője fényes tavaszt remél

Ur László a jól fejelő játékosok közé tartozik
Ur László a jól fejelő játékosok közé tartozik - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ur László szerint több idő kell ahhoz, hogy egy csapat igazán ütőképessé érjen össze.


A mintegy három hetes szabadság hamar elillan, a jövő héten már ismét edzésbe állnak a Nyíregyháza Spartacus focistái. Köztük az az Ur László, aki nyíregy­házi nevelésű, a Szpariból igazolt Bőcsre, majd visszatért, utána pedig újfent Bőcsön folytatta. Onnan Mezőkövesden át ismét Nyíregyházára vezetett az útja, innen pedig Cigándra. A bodrogköziektől nyáron igazolt vissza ismét egykori csapatába.

A huszonnyolc esztendős rutinos védő ősszel együttesében a legtöbbször szerepelt, tizennyolc bajnokin játszott, szerzett egy gólt, kapott négy sárga lapot és a védelem szélén és tengelyében is lehetett rá számítani.

Gyakran volt foghíjas a csapat

– Aligha mondok újdonságot azzal, hogy nem ilyen őszt képzeltem, képzeltünk el. Igaz, volt pár forduló, amikor még a tabella élén is álltunk, aztán egyre inkább visszaestünk. Én is törtem a fejem az okokon, szerintem el­sősorban arra vezethető vissza, hogy nyáron nagyon sok új játékos érkezett, márpedig ahhoz, hogy ebből ütőképes, igazi csapat álljon össze, ­időre van szükség. Ráadásul a sérülések, betegségek sem kíméltek bennünket, így ­gyakorta voltunk foghíjasok – summázott véleményt az őszi szezonról a rutinos játékos.

Miként arról beszámoltunk, Véber György, a Szpari mestere úgy engedte szabira játékosait, hogy mindenki kapott edzéstervet.

– Így igaz – erősítette meg ezt Ur László. – Nem okoz gondot teljesíteni a penzumot, mert aki minden nap edzeni szokott, annak hiányzik is a mozgás. Párszor fociztam a haverokkal, nem maradhat el a futás, a konditerem, hiszen magammal szúrnék ki, ha csalnék.

Nincs gond a súlyával

A remek focista miként mindannyian, túl van a karácsonyon, hamarosan itt a szilveszter és jövő szerdán az első edzés.

– A karácsony jól sikerült, mindhárom napon jól éreztem magam, hiszen nagy családdal ünnepeltünk és a fa alatt is volt ajándék. Az asztalok sem voltak üresek, jókat ettem. Szerencsés alkat vagyok, mert ilyenkor nem szokott feljönni rám plusz, így nem lesz gondom a súlyommal.

– Ami a szilvesztert illeti, úgy néz ki, hogy nálunk töltjük a menyasszonyommal, Buda Bettinával és néhány barátunkkal. Aztán pedig jöhet az első tréning, amit egyébként már várok. Jó lesz újra találkozni a többiekkel, és bár a téli felkészülés a sok futásról, kemény edzésekről szól, nem bánom. Úgy érzem, hogy a tavaszunk fényes lesz, én és a többiek is mindent megteszünk majd azért, hogy elérjük a célunkat – így Ur László.

KM–ML
hirdetés