A sztrájkot befejezik, a bértárgyalásokat folytatják az atomerőműben

A sztrájkot befejezik, a bértárgyalásokat folytatják az atomerőműben

Az érdekképviselet szerint az erőmű vezetése ellehetetlenítette a munkabeszüntetést és megfélemlítette a sztrájkolókat, amikor jogellenes viselkedésre hivatkozva azonnali hatállyal elbocsátotta az I-es blokk sztrájkoló vezetőjét.

Berkes Sándor elmondta: egy el nem fogadott egyezség megsértése miatt rúgták ki a a középvezetőként dolgozó mérnököt, aki vitát kezdeményezett a megállapodásról. Az erőmű vezetése viszont úgy ítélte meg, hogy nem akarta engedélyezni a tervezett munkák egy részét.

Az atomerőműben minden beszélgetést rögzítenek, így a vitát visszahallgathatta a vezérigazgató, aki azonali hatállyal elbocsátotta a blokkvezetőt. Az érdekképviselet szerint jogszerűtlenül, mivel végül elvégezték a tervezett munkákat. A MÉSZ bírósághoz fordul, ahol a blokkvezető visszahelyezését és a kiesett munkabér megtérítését kérik. Az elbocsátás ellen a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) is tiltakozott.

Az érdekképviselet este tíz órától befejezi a sztrájkot, mert nem érzik biztonságban a sztrájkoló munkavállalókat, a bértárgyalásokat viszont tovább folytatják.
hirdetés