A szülőváros kollégistái koszorúztak Kisvárdán a tudós síremlékénél

Koszorúzás Kisvárdán
Koszorúzás Kisvárdán
Kisvárda, Záhony – A közeli Halottak Napja alkalmából névadójuk kisvárdai síremlékét koszorúzták meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

A záhonyi középiskola kollégiuma 2002-ben vette fel a városban született jeles tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József nevét. A nemzetközi hírű tudós négy évvel korábban látogatott először a diákotthonba, majd rendszeresek lettek a találkozások a névadó és a kollégisták között. Lakásán és kutatóhelyén mindig barátságos fogadtatásra találtak a diákok, s maga is örömmel tett eleget a kollégiumba szóló meghívásoknak. A 14 éve rendezett névadó ünnepségen először neveztek el nevelési intézményt élő személyiségről Magyarországon. Később Dr. Béres József alapítványt hozott létre a kollégisták tanulmányainak, művelődésének támogatására. Bár tíz éve a névadó már nem lehet a kollégisták között, de emberi tulajdonságai, szellemi hagyatéka a mai napig példát jelent a számunkra. Azóta a fia, ifj. Dr. Béres József – a szintén elismert szakember és tekintélyes közéleti személyiség – ápolja a kapcsolatokat a kollégistákkal.

– Kulcsár Beáta – Katona Dávid –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés