A szünidőben terítéken a gyermekétkeztetés is

Nyíregyháza – A megyeszékhelyen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak igénybe venni az étkeztetést. Nyíregyházán a 2017. május elsejei adatok alapján 1562 (halmozottan hátrányos: 711 fő, hátrányos: 851 fő) a jogosultak száma.

– Az igénybevételi szándékról nyilatkozni kell a szülőnek, a törvényes képviselőnek. A települési önkormányzat jegyzője a tájékoztató kiküldésével egyidejűleg a tájékoztató címzettjéről értesíti a Nyíregyházi Család-és Gyermekjóléti Központot, akik felkeresik a családot és segítséget nyújtanak a nyilatkozat kitöltésében és annak benyújtásában – közölte dr. Krizsai Anita, a szociális és köznevelési osztály vezetője.

– Nyíregyháza városa ebben az évben a szünidei (tavaszi, nyári, őszi, téli) étkeztetéshez 20 736 144 forint támogatást kapott a központi költségvetésből az előzetesen felmért igények alapján (ez átlagosan 600 főt jelent). Amennyiben növekszik az igénylők száma, a támogatás összege is emelkedik, mert a központi támogatás 100 százalékos mértékű

– KM –


A kilenc kiosztó pont Nyíregyházán

A város területén 9 kiosztó pontot jelöltek ki azért, hogy minden gyermek az otthonához legközelebbi kiosztó helyen juthasson hozzá az ételhez.

Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézmény, 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 25.

Móricz Zsigmond Általános Iskola, 4400 Nyíregyháza, Virág u. 65.

Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona, 4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.

Huszárvár, 4400 Nyíregyháza, Huszár tér 2.

Tündérkert Keleti Óvoda Koszorú Úti Telephely 4400 Nyíregyháza, Koszorú u. 10.

Gyermekek Háza Déli Óvoda 4400 Nyíregyháza-Felsősima Hosszúháti u. 59.

Gyermekek Háza Déli Óvoda 4400 Nyíregyháza-Butyka Bajcsy-Zs. E. u. 12.

Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény 4405 Nyíregyháza Alma u. 70.

Polyákbokor és Vajdabokor – helyben adják át az ételt.
hirdetés