A tábla színösszeállítása is beszédes volt

Nyíregyháza – A Győr elleni vereség után szinte teljesen biztos a nyíregyházi tekézők kiesése.

Amellett a gépi számolás a hivatalos (mondjuk most éppen nem, mert az utolsó harminc gurítás előtt megadta magát a technika), a tekebajnokik eredményeit kézzel is vezetik. A táblára piros színnel kerülnek fel azok a részeredmények, amelyek a már remeknek számító hatszáz fás produktummal kecsegtetnek, magyarán azok, amelyek pályánként elérik legalább a 150-t, hiszen minden játékos négy pályán gurít.

A szombati Nyíregyházi TK–Győr szuperligás bajnokin beszédes volt a tábla színezése, hiszen míg a vendégeknél nyolc számot kellett pirossal írni, addig nyíregyházi oldalon csak hármat. Győri részről az egyik pályán 175, összesítésben pedig 621 fáig jutó Budai Ádám, valamint a 179-es részeredménnyel 611-nél megálló Koller Dániel vágta ki igazán a rezet, de mivel nemcsak ellenük, hanem Danóczy Richard (589) ellen sem futotta még csak szettgyőzelemre sem a nyíregyháziak erejéből, ezért „féltávnál” el is dőlt a meccs.

Mogyorósi Péter szerezte a becsületpontot, de a sérülten játszó Finta Zoltán valamint Hacker Dezső színrelépésekor már nem volt esély a bajnokságbeli első nyíregyházi pont megszerzésére. Ők derekasan tették a dolgukat, Hacker pontot is szerzett, de a bajnokságban a pályát tizenhatodszor is vesztesen elhagyó NYTK-nál végleg megbarátkozhatnak a kiesés gondolatával.

Szuperliga: Férfiak

16. forduló

Nyíregyházi TK–Győr-Szol TC 2:6 (3221:3443)

NYTK: Kastura Zs. 547, Erőss A.-Szlovenszki A. 494, Hetei A. 492, Mogyorósi 555 (1 pont), Hacker 596 (1), Finta 537. Ifi: 1:3 (949:953). Pontszerző: Bíró Zs. 508.
hirdetés