Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.21. 06:50

Nyissanak halboltokat!

<p>Miskolc - A halak húsának emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásairól sokat hallunk egész évben, mégis igen keveset fogyasztunk belőle - és ezt a keveset is leginkább csak karácsonykor... Mi lenne a megoldás a fogyasztás növekedésére?</p>

Már az ünnepek táján is foglalkoztatott a következő téma: nevezetesen, hogy karácsony táján mindig megnő az éves halfogyasztás mennyisége. Ez ugyanis az év egyetlen időszaka, amikor az emberek Magyarországon halat esznek – no, akkor is a pénzért, a szerencsét hozó hal-pénzért. Pedig a halhús egészségre vonatkozó kedvező hatásáról év közben is nagyon sok szó esik. Igen ám, de amíg a sertéshúst a lakótelepeken több ponton is megtalálható élelmiszer- és húsboltokban rendszeresen lehet kapni, sőt kocsma is van majdnem minden sarkon, addig halért a távoli piacra kell villamosozni vagy buszozni, ami bizony már időigényes, illetve az idősek számára nehézkes. Azt javasolnám, hogy egészségmegőrzés érdekében legyen kötelező valamennyi lakótelepen egy-egy halbolt működtetése. Már csak azért is, mert nemrégiben volt hallható a televízióban az a hírt, hogy a haltelepítéssel foglalkozók értékesítési gondjaikról beszéltek. Hát akkor nyissanak halat árusító boltokat, így biztosítva mindenki számára a halhoz való egyszerű hozzájutást.

Ha már az utóbbi év amúgy is az egészségügy égisze alatt zajlott és zajlik, legyen ez egy könnyen megvalósítható, ám az egészséget elősegítő javaslat.

 

Kapcsolódó anyagok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!