A tavalyinál eredményesebb pótfelvételi a Nyíregyházi Egyetemen

A tavalyinál eredményesebb pótfelvételi a Nyíregyházi Egyetemen
© Illusztráció: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A várakozások szerint alakult a pótfelvételi eljárás a Nyíregyházi Egyetemen. Mint ismeretes, pótfelvételi során azok jelentkezhettek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Az idén 140 fő adta be jelentkezését az Egyetem által meghirdetett önköltséges képzésekre, közülük 87-ek nyertek felvételt. Az előző évi 53%-os bekerülési mutatóhoz képest az idén a jelentkezők 62%-a kapott pozitív értesítést.
Ahogy az várható volt, levelező tagozaton, az alapszakos képzésekre felvettek száma a tavalyihoz képest csaknem megkétszereződött és bár kis számokkal mérhető, de duplájára nőtt az osztatlan tanári szakokra felvettek száma is.
Alapképzésben a gazdálkodási és menedzsment, tanító, valamint a sport – és rekreációszervezés szakokra történt a legtöbb felvétel, míg a tanárképzésben a mester szintű angol nyelv és kultúra tanára szakra.

A pótfelvételi eljárással párhuzamosan zajlott a határon túli kihelyezett képzések felvételi eljárása, melynek keretében további 17 hallgató kezdheti meg 2017 szeptemberében Nyíregyházi Egyetemi tanulmányait Beregszászon, gazdálkodási és menedzsment szakon.

A Nyíregyházi Egyetem augusztus 28-án délelőtt várta a nappali tagozatra, szeptember 1-jén pedig a levelezős képzésre felvett hallgatóit várja az intézményi tájékoztatóra és beiratkozásra. A szemeszter szeptember 4-én kezdődik.

Szakirányú továbbképzésekre még lehet jelentkezni

A diplomások számára kínált szakirányú továbbképzésekre továbbra is fogadja az intézmény a jelentkezéseket, a meghosszabbított jelentkezési határidő 2017. szeptember 1-je. További információk a www.nye.hu honlapon találhatóak.

– Nyíregyházi Egyetem –
hirdetés