Magyarország

2012.02.12. 19:10

Selmeczi: a DK-nek vádaskodás helyett hallgatnia kellene a Malév ügyében

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíciónak (DK) mélyen hallgatnia kellene a Malév ügyében a "hazug vádaskodások" helyett - ismerteti a Fidesz véleményét a párt szóvivőjének vasárnapi közleménye.

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíciónak (DK) mélyen hallgatnia kellene a Malév ügyében a "hazug vádaskodások" helyett - ismerteti a Fidesz véleményét a párt szóvivőjének vasárnapi közleménye.

    Selmeczi Gabriella Varju László soraira reagál, amelyekben az ellenzéki politikus arra szólította fel a kormányt, hogy kártalanítsa azokat, akiknek érvényes jegyük volt a Malév járataira. A DK pártigazgatója, arról ír, hogy az Orbán-kormány "felelőtlensége tönkre tette, csődbe vitte a Malévot" és a jelek szerint folytatódik a "károkozás". 

    Megjegyzi, hogy a kormány 2 milliárd forint értékben  vállalt garanciát azok kárpótlására, akiknek február 4-re, 5-re vagy  6-ra szól a jegye, illetve akik már elutaztak, és február 29-ig tértek  volna haza egy Malév-járattal. Számításai szerint ez a 750 ezer érvényes foglalás mintegy 16 százalékát érinti, a fennmaradó, jóval több mint 600 ezer utas közül pedig a bankkártyával jegyet vásárlókat kárpótolják a pénzintézetek. A többiek "azonban aligha számíthatnak kárpótlásra". Hozzáteszi azt is, hogy a kárpótlás is csupán a repülőjegyért kifizetett összeg visszatérítésére vonatkozik, holott az Európai Unió szabályai a járattörlések esetére rögzíti az utasok  kártalanításhoz való jogát is.

    Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmaz, hogy a "Gyurcsány-párt arcátlansága továbbra sem ismer határokat". A szóvivő kijelenti, hogy "hazug vádaskodások helyett a Malév ügyében mélyen hallgatniuk kellene", mert az elmúlt két évtized "legelbaltázottabb privatizációjával" ők tették olyan kényszerpályára a nemzeti légitársaságot, amely végül az összeomláshoz vezetett. 

    A politikus kijelenti azt is, hogy emellett a szocialisták százmilliárdos nagyságrendű "aknákat rejtettek el" a budapesti reptér privatizációs szerződéseibe is, "ezért mostani vádaskodásukkal csak saját magukat járatják le".

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!