A teniszezők szerint a labda a háló túloldalán, a szövetségnél pattog

Akt.:
Babos Tímea és Fucsovics Márton közös képe az US Open helyszínén készült
Babos Tímea és Fucsovics Márton közös képe az US Open helyszínén készült - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Babos Tímea és Fucsovics Márton a továbbiakban a teniszre koncentrál és nem kíván foglalkozni az üggyel.

Portálunkon többször beszámoltunk már arról, hogy a legelőkelőbb helyen jegyzett férfi és női teniszezőink, Fucsovics Márton, valamint Babos Tímea egyaránt elégedetlen a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) velük kapcsolatos hozzáállásával. Marci visszamondta a válogatottban, egyúttal a Davis-kupában való szereplést. Sorra jöttek a megszólalások, most a két teniszező közös véleményt tett közzé az egyik közösségi oldalon. – Átgondolva és értékelve a legutóbbi egy hét történéseit, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen, az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében.

Járják a maguk útját

– Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy nem tartunk igényt anyagi támogatásra a szövetségtől. Járjuk a magunk útját, büszkén képviseljük Magyarországot az ATP Tour és a WTA Tour versenyeken, és bízunk benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet. Örömmel vettük Szűcs Lajos elnök úr vasárnapi levelét és természetesen mediátor nélkül is szívesen értekezünk vele a magyar tenisz helyzetéről.

Lemondó elnökségi tagok

– A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog – jegyezte a fentieket Babos Tímea és Fucsovics Márton.

Aztán újabb bomba robbant, hiszen az egyik internetes portál szerint hárman is távoztak a Magyar Teniszszövetség elnökségéből, így az négyfősre csökkent. Ha még egy ember lemond, döntésképtelenné válik az elnökség, és tisztújítást kell tartani.

KM


Budapest - Fucsovics Márton - ahogyan arra számítani lehetett a magyar szövetséggel (MTSZ) szembeni vitája miatt - nincs benne a csehek elleni Davis Kupa-osztályozóra készülő magyar teniszválogatottban. Az MTSZ kedden a Twitter-oldalán számolt be arról, hogy a nemzeti csapatot a jövő hétvégi össz...

Fucsovics Mártonnak (balra) és edzőjének, Sávolt Attilának most nem csak az edzésekre, versenyekre kell figyelnie
Budapest, Nyíregyháza - Fucsovics és Babos cáfolták azokat a megállapításokat, amelyeket a szövetség fogalmazott meg közleményében. A múlt héten, a szerdai nyílt levélben a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) Fucsovics Márton és Babos Tímea korábbi kritikáira reagált, pontokba szedve. Ebben többek köz...
hirdetés