A térfigyelő kameráktól megnő az emberek biztonságérzete

Kiss Petra
Kiss Petra
Nyíregyháza – Kiss Petra véleménye a következő: – Az emberek biztonságban érezhetik magukat ott, ahol van térfigyelő kamera, hiszen elrettentő lehet az ereje.

Benkő Róbert amondó: – A térfigyelő kamerák a rendőri jelenlétet nem pótolják, de a bűncselekmények megelőzésében és felderítésében meghatározó szerepet töltenek be.

Benkő Róbert

Apagyi Péter állítja: – Valószínűleg azért helyezik ki a térfigyelő kamerákat, hogy ezáltal is növeljék a polgárok biztonságérzetét. Térfigyelő rendszert kizárólag a rendőrség és az önkormányzati közterület-felügyelet üzemeltethet.

Apagyi Péter

Orosz Botond ekképpen vélekedik: – A kamerák felszerelését az indokolja, hogy biztonságossá tegyék a lakóövezetet. Jó ötletnek tartom például a parkolók megfigyelését.

Orosz Botond

Markovics Tamás megerősítette: – Sokkal nagyobb biztonságban érzem magam és vagyontárgyaimat, amióta vannak ilyen kamerák, bár hozzáteszem, jobb lenne, ha nem lenne szükség rájuk.

Markovics Tamás

Kolozsi János gyakran járja a megyét, tisztában van azzal, hol pásztázzák figyelő „szemek” a közterületet. – Ha valahová felszerelik a „nagy testvért”, annak nyomós oka van. Ha a nyugalomnak ez az ára, ám legyen!

Kolozsi János

KM-LTL
hirdetés