A terrortámadás ellenére Barcelona továbbra is vonzza a turistákat

Madrid – A két héttel ezelőtti terrortámadás ellenére Barcelona továbbra is vonzza a turistákat, a repülőjegy-foglalások száma növekszik a tavalyihoz képest – közölte Álvaro Nadal, a spanyol turizmusért felelős miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján Barcelonában, miután megbeszélését folytatott az ágazat helyi vezetőivel.

“Optimista akarok lenni, és a számok mérsékelt optimizmus felé mutatnak” – fogalmazott a politikus, aki elmondta: a támadást megelőzően, a 2017. szeptember 1. és november 30. közötti időszakra, a repülőjegy foglalások növekedésének üteme 10 százalékkal volt magasabb a tavalyinál. Közvetlenül a merénylet utáni napokban “óriási visszaesést” tapasztaltak, de néhány nappal később ez megváltozott, a foglalások növekedésének üteme már 7,4 százalék volt augusztus 28-án – tette hozzá.

Álvaro Nadal megjegyezte, ugyan korai még értékelni, de szerinte Barcelona, összehasonlítva a többi várossal, ahol hasonló támadások történtek, sokkal gyorsabban tér vissza a normális kerékvágásba.

A spanyol miniszter arról is beszélt, hogy mindössze egy fapados légitársaságról van tudomása, amely csökkentette barcelonai jegyeinek árát a támadást követően.

Spanyolországban Katalónia a legkedveltebb úti cél a külföldi turisták körében. A spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön hozta nyilvánosságra adatait arról, hogy az év első hét hónapjában a 11,2 millió külföldi látogatott ebbe régióba.

– MTI –
hirdetés