A testükkel tiltakoztak – felfüggesztettek egy építkezést Nyíregyházán

A testükkel tiltakoztak – felfüggesztettek egy építkezést Nyíregyházán
A helybeliek tiltakozása miatt, hétfő délelőtt felfüggesztették egy parkoló és egy bekötőút kivitelezési munkálatait Nyíregyházán.

A félszáz demonstráló, reggel óta a testével állta el a munkagépek és a teherautók útját. Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere a tiltakozók miatt néhány napra felfüggesztette a munkálatokat és bejelentette: az ügyben valamennyi érintettel egyeztetést kezdeményez.

A tiltakozók az egyik élelmiszerbolt szomszédságában kialakítandó 300 méteres bekötőút és az oda tervezett 46 parkolóhely ellen emelték fel a szavukat. A demonstrálókat felháborította, hogy az építkezés miatt 35-40 éves egészséges fákat vágtak ki közvetlenül a társasházuk szomszédságában, egy parkosított területen. A tiltakozók azt is sérelmezték, hogy előzetesen senki sem tájékoztatta őket a tervezett építkezésről. A tüntetők szerint a 26 millió forintos beruházás zavarná a környékbeliek nyugalmát, mert a parkoló átadása után nagyobb lenne az autó forgalom, és a városrész zajterhelése is tovább emelkedne. A munkások és a demonstrálók között kisebb szóváltás is kialakult. A kiérkező rendőrök végül felírták néhány tüntető adatait, de más intézkedésre nem volt szükség. A kivitelező egyébként érvényes hatósági engedélyek birtokában kezdte meg az élelmiszerbolt melletti terület rendezését.

Délelőtt a helyszínre érkezett Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, – aki nyugtatva a demonstrálókat- azt mondta: egyeztetést kezdeményez a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy mindenki számára megnyugtatóan rendezzék a vitát. A tárgyalások idejére az építkezést felfüggesztette a polgármester. A munkások és a gépek elvonultak a munkaterületről.

– Független Hírügynökség –
hirdetés