A tét: indulási jog az országos döntőben

Román István kormánymegbízott (jobbról) ismerkedik a verseny feladataival
Román István kormánymegbízott (jobbról) ismerkedik a verseny feladataival - © Fotó: Vadászkamara
Buj – Hivatásos vadászok mérték össze tudásukat és ügyességüket.

Van egy rangos országos esemény, amelyről megyénk eddig igen kedves emlékeket őriz. Ez a rendezvény a hivatásos vadászok országos szakmai versenye, ami az idők folyamán valódi presztízs versennyé nőtte ki magát. Aki ott diadalmaskodni tud, az valóban magas szinten van birtokában a szakmai ismereteknek. Megyénk eddig elhozott egy negyedik, kettő harmadik, egy második – és legutóbb a tiszavasvári Róka Bence személyében egy első helyet. Mindehhez a sikerhez azonban komoly háttérfelkészülés és megyei válogató verseny is kell. Éppen ezért gyűltek össze július 12-én Bujon, Vinnai Attilánál, a megyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnökénél a megmérettetést vállaló hivatásos vadászok. Vinnai Attila nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen korábban három országos versenyen is részt vett, így ismeri a feladatok jellegét.

Trófeabírálat, csapdahasználat

Segítségére volt a szervezésben Hajzer Szabolcs tájegységi fővadász, aki gyakorló hivatásos vadász korában országos második lett.

A 18 versenyzőt sok feladat várta: vadgazdálkodási ismeret, kürtjelek felismerése, trófeabírálat, csapdahasználat, lőszer, termés, fa és cserje, valamint lágyszárú növény felismerése, sörétes és golyós lövészet, lőszer kaliber meghatározás, koponyafelismerés. A versenyt Román István kormánymegbízott nyitotta meg, majd a szervezők ismertették a nap menetét. A kormánymegbízott maga is vadász, így érdeklődve szemlélte a feladatokat, míg a versenyzők a tesztet írták. A legjobbnak ifj. Szakács Zoltán bizonyult,Róka Bencével képviseli megyénket július 18-án és 19-én a Gödöllőn és Galgamácsán megrendezett országos versenyen.

KM

Címkék: , ,hirdetés