A textiljátékoktól a kézműves szappanig

Kazainé Gégény Mária nyuszijai
Kazainé Gégény Mária nyuszijai
Nyíregyháza – Nyuszkamarcsinak és barátainak közös kiállítása nyílt a Móricz Zsigmond megyei könyvtárban.

Hallottak már Nyuszkamarcsiról? Ha nem, bemutatjuk: egy aranyos, zöld ruhás nyuszi és alkotója, Kazainé Gégény Mária, akinek a gyöngyfűzés és az üvegfestés mellett a textiljátékok készítése a legkedvesebb időtöltése. Nemrég úgy határozott, hogy másoknak is megmutatja a legszebb mackóit, legformásabb manóit és igen, a legpiszébb nyuszijait is. A napokban a megyei könyvtárban kiállítása nyílt Nyuszkamarcsinak és barátainak, akik mind tagjai a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesületnek. Különlegességük, hogy csak természetes anyagokat használnak, egyedi darabokat készítenek, ezzel is ápolva a kézműves hagyományokat.

Kazainé Gégény Mária neve nem ismeretlen a megyeszékhelyen, hiszen 2012-ben a Térgalériában már bemutatkozott a Játék az életem című tárlatával. A Népművészeti Egyesület tanfolyamán megtanulta a Waldorf-babák készítését, 2016-ban Nagyhalászban az Anóka Eszter Városi Könyvtár húsvéti dekorációs versenyén I. díjat kapott a piros kertésznadrágos nyuszija. Főként gyerekeknek, de felnőtteknek is szeret örömet szerezni saját készítésű játékaival.

Mirtuszékszer, harisnyavirág

A Móricz Zsigmond könyvtárban Nyuszkamarcsi babái és mackói mellett megtekinthetik az érdeklődők Mikitovics Katalin gyöngyből, textilből, kavicsból, üvegből és fából készült mirtuszékszereit, Illés Béláné Zsóka harisnyavirágait, díszeit, ajándéktárgyait, Pellerné Poór Etelka papírfonással készült alkotásait, valamint Tóth Józsefné szappanfőző és nemezelő kézműves termékeit.

– CsA –
hirdetés