A tizenkettedik hely sem tucateredmény

A szabolcs-szatmár-beregi sporik küldöttsége
A szabolcs-szatmár-beregi sporik küldöttsége - © Fotó: Újhelyi Tamás
Nyíregyháza – Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a labdarúgó-játékvezetők hagyományos, országos kispályás teremtornáját.

A helyszín ezúttal először Pécs volt, és a baranyaiak remek házigazdáknak bizonyultak. A szabolcs-szatmár-beregiek tisztában voltak vele, hogy jóformán bárki bárkit képes legyőzni, így előzetesen nem is kalkuláltak konkrét céllal. Mindesetre a nyitány mindenkit meglepett: Siroki József duplájával és Kosztyu János góljával 3-2-re legyőzték a jó erőkből álló Pest megyeieket. Utána Komárom-Esztergom válogatottja ellen nyertek Siroki József és Paráda Róbert találatával. A budapestiek ellen az utolsó percben kapott peches góllal 3-2-re maradtak alul (Siroki József és Kosztyu János volt eredményes). A csoportkör zárásaként az első perctől vészkapussal játszó címvédő vasiak 6-0-ra diadalmaskodtak ellenük. Másnap a 9-12. helyért játszhattak a szabolcs-szatmár-beregiek: előbb a csongrádiaktól kaptak ki 3-2-re (gólszerző: Valu Tibor, Kosztyu János), végül a zalaiak ellen maradtak alul 5-3-ra (gól: Tomori Péter, Valu Tibor, Paráda Róbert).

A végső győzelmet Bács-Kiskun megye együttese szerezte meg 2006 után másodszor. A fináléban a címvédő Vas megye gárdáját győzték le 5-1-re. A bronzérmet Fejér érdemelte ki, megelőzve Baranyát. A torna legsportszerűbb csapata Borsod-Abaúj-Zemplén lett, a gólkirályi címet Ribényi Csaba (Pest) érte el tizennégy találattal, a legjobb kapusnak a baranyai Horváth Györgyöt titulálták, míg a legjobb mezőnyjátékosának a vasi Héra Csanádot választották.

KM
hirdetés