A többség Gyulaházán, ketten Dél-Amerikában

Marija Gedroit túl a vb-selejtezőkön
Marija Gedroit túl a vb-selejtezőkön - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda, Gyulaháza – Edzőfronton nincs még végleges megoldás a kisvárdai NB I-es női kézilabda-csapatnál.

A játékosok közül Samira Rocha és Júlia Kucherova Brazíliában tartózkodik, Marina Dmitrovics a svédországi Európa-bajnokságra készül, a többiek Gyulaházán. Már Marija Gedroit is, aki visszatért a litván válogatott világbajnoki selejtezőiről, és bekapcsolódott az NB I-es Kisvárda Master Good SE minialapozásába.

A kontinensbajnokság miatt ugyanis az újoncnak november 12. és december 30. között nincs fellépése a honi sorozatban, és egy hét pihenőt követően munkához láttak a hölgyek. Méghozzá Dévényi János irányításával, aki az utolsó, Vác elleni hazai bajnokin (24–26) beugróként látta el az edzői teendőket az addigi tréner, Kovács Péter szabadságoltatását követően.

– Több szakemberrel is tárgyaltam, de ebben az időszakban nem könnyű mozdítható edzőt találni – mondta a háttérmunkákról Mátéfi Eszter szakmai igazgató, aki maga is besegít a napi edzésvezetésbe.

A jövő héten Békéscsabán játszik két edzőmeccset a csapat, aztán a romániai Zilahot látja vendégül, majd Csengerben mérkőzik meg a DVSC-vel, a karácsony előtti napokban pedig Zilahon vesz részt felkészülési tornán. Ezekről már csak az Eb-n érintett Dmitrovics fog hiányozni, a dél-amerikai felkészülési tornáról a jövő hétre visszatér Kucherova és Rocha is.
hirdetés