A többséget nem meglepetésként érte

Három nap alatt 4655 járművezető józanságát ellenőrizték megyénkben a rendőrök annak az országos akciónak a keretében, mely alapvető célja az ittas, bódult sofőrök elfogása volt.

Mint Vezendi Jánosné százados, a Hajdú–bihari rendőr–főkapitányság szóvivője elmondta, alkoholfogyasztás 59 esetben bizonyosodott be, valamint ötször kábítószer–tesztet is alkalmaztak. – Ez utóbb két személynél lett pozitív, az eljárások jelenleg is folynak – tájékoztatott.

Bekötötték

A szóvivő közölte: a keddtől csütörtökig, több mint 250 rendőr, a vámőrség, a határőség, és a közlekedési felügyelet szakembereinek részvételével zajló akció során a járművek műszaki állapotát, a kellő okmányokat, valamint a rakományokat is ellenőrizték.

A közlekedők a megye egész területén, elsősorban a főutakon találkozhattak az egyenruhásokkal.

A rendőrök a különféle KRESZ-szabálysértések miatt 213 feljelentést tettek, illetve 560 esetben a helyszínen szabtak ki bírságot.

Tapasztalataink alapján – tudtuk meg Vezendi Jánosnétól – a passzív biztonsági eszközöket jóval többen használták, mint szokták, ez okból kevésszer kellett intézkedni.

A médiában megjelenő híradások éreztették a hatásukat, mert a közlekedők többsége tudott az akcióról és betartotta a szabályokat – tette hozzá.
hirdetés