A tökéletes esküvői frizura titka

Akt.:
A tökéletes esküvői frizura titka
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Minden menyasszony arra vágyik, hogy az esküvője napján a leggyönyörűbb legyen, ehhez elengedhetetlen a Tökéletes ruha, smink, frizura.

Azonban nem is olyan könnyű megtalálni az álmokat. Horváth-Korpai Diána mesterfodrász, a diArt Szalon tulajdonosa avat be minket abba a titokba, hogy a leendő aráknak hogy lehet a legtökéletesebb frizurájuk. Mennyire vegyük figyelembe az aktuális trendeket, irányzatokat, ki hogyan válassza ki a színt, formát….

Dia: Mindig vannak irányt adó aktualitások a frizura esetében is, de ez mindenképp személyre szabott. Függ a menyasszony hajtípusától, hajhosszától, külső adottságaitól, a ruha stílusától, hosszától, nagyságától, díszítettségétől, illetve az esküvő hangulatától, stílusától. Minden esetben figyelembe kell venni a vendég haját, igényét és természetesen az anyagi lehetőségeit. Fontos szempont még, hogy milyen a vendégsereg, azaz táncolós, hajnalban mezítlábas, ereszd el a hajamat esküvőre készül a haj, vagy egy csendesebb, kevésbé táncos mulatság a cél. Ez esetben nagyon lényeges a menyasszony hajának ismerete. Mit bír ki a nagy napon? Legyen leengedve, feltűzve? Meleg lesz, vagy esetleg eső? Ami még ilyenkor nagyon fontos, az az alkati kérdés, hogy ki milyen adottságokkal rendelkezik. Egy 185 centiméter magas menyasszonynak nem valószínű, hogy fejtetőre épített kontyot ajánlanék, a 155 centiméteres vendégnek pedig 60 centiméteres póthajat. Fontos, hogy ha a menyasszonyt zavarja önmagán bármi, pl. egy elálló fül vagy egy nagyobb orr, esetleg széles állcsont, akkor nekünk, szakembereknek ezt is figyelembe kell vennünk. Ezek mind mind befolyásolnak minket az utolsó simításig. Számomra a kevesebb több elv érvényesül. Nem attól lesz szép egy menyasszony, ha teleaggatjuk a haját díszekkel, vagy ha ipari mennyiségű hajlakkal rögzítjük, hanem ha elkészítjük számára azt a frizurát, amivel a tükörbe nézve a leggyönyörűbb nőnek érzi magát.

Milyen lépcső vezet a végeredményig?

Dia: Ahhoz, hogy oda eljussunk, hosszú az út. Mindenképpen ajánlott próbafrizura, néhány személyes konzultációt követően. Muszáj beszélgetni, látni kell a ruhát is, és azt gondolom, nem szégyen fotókat is vinni, hogy jobban megértsük, mit is szeretne. Így gördülékenyebb a közös munka.

Mennyi idővel kell előre tervezni?

Dia: Manapság nagyon ritka az a menyasszony, aki natúr/festetlen hajszínnel rendelkezik. Éppen ezért szintén fontos a tervezésnél a festés, illetve vágás időpontja. A legszebb frizurák alapja a fényes, üde hajszín, illetve az egészséges hajvég. A festést általában az esküvő előtt 5–7 nappal érdemes elkészíteni, mivel ez az az idő, amikor még nem lesz lenövése a hajnak, de már nem az utolsó percben kapkodunk, amikor mindenki feszültté válik. Tévhit, hogy esküvő előtt nem szabad vágni a hajból. Ha szükséges, akkor igenis kell vágni! Sokkal kiábrándítóbb egy töredezett, bár hosszú hajat fésülgetni, mint egy egészséges hajvéget formázni. Amikor már csodás a hajvég és elkészült a ragyogó hajszín, akkor jöhet az esküvő.

Mivel lehet díszíteni a hajat?

Dia: Aki szereti a „csillogást”, választhat tiarát, strasszokat, hajtűket kedve szerint a szalonokban vagy ékszerüzletekben. Aki pedig semmit nem képzel el, ott a frizura jellegéhez teszünk ajánlatot. Ebben az esetben 90 százalékban az élő virág győz, de nem akármilyen, általában a dekoráció vagy menyasszonyi csokor egyik eleme a hajdísz. Akik abba a bizonyos 10százalékba tartoznak, hogy semmilyen dísz nem tetszik, ekkor jön a fodrász fantáziája, kreativitása, azaz a sodrások, fonatok, különleges formák. Tehát nincs lehetetlen. Ez a szép ebben a szakmában.

Hogyan lehet tartós is a frizura?

Dia: Amikor már elkészül a végleges forma, az ara könnyes szemmel pislog a tükörbe és hálálkodik a frizurájáért, csupán egyetlen „apró” feladatunk van. Úgy kell rögzíteni, hogy a menyasszony akaratán kívül ne essen szét, ne alakuljon át. Ennek érdekében a szalonban elvégezzük a végső simításokat, illetve néhány aprósággal feltöltjük az ara mentőcsomagját. Legyen a harisnyán és szájfényen kívül a táskában 1 mini hajlakk, illetve néhány hullámcsat, mert mindig lehet gond egy átöltözésnél vagy épp a fátyol kiszedésénél, esetleg a rizsszemek kiszedegetése után.

Óriási élmény egy ilyen előkészület részévé válni, látni, ahogy az álmos, kissé kócos nőből néhány óra múlva igazi királynő válik. Hálás vagyok a munkámnak azért, mert nekem már nem egyszer adatott meg, hogy átéljem ezt a csodát.

– Lengyel Nóra-


eskuvologo

Jelentkezz kiállítónak!

Álompár Esküvői Kiállítás

2019. február 2-3.

Nyíregyháza, Continental Aréna

rendezveny@inform.hu


Nyíregyháza - Az, hogy a „nagy nap” álom legyen, és ne rémálom, óriási felkészülést igényel. A megszervezése nagy és komoly feladat, rengeteg munka, odafigyelés, türelem, pontosság szükséges hozzá. Természetesen nem megoldhatatlan. Időben elkezdett utánajárással, jól átgondolt forgatókönyvvel és köl...

Nyíregyháza - Nehéz előre elképzelni, mennyi energiát és időt igényel egy esküvő megszervezése, mi mindenre kell ilyenkor gondolni. Bármi eszünkbe jut, érdemes azonnal feljegyezni, hogy biztosan ne felejtsük el. A szervezésen múlik minden. Ha az idő siettet és kapkodásba fullad a készülődés, akkor r...
hirdetés