A tökéleteshez közelített Marci tenisze

Fucsovics Márton nagyszerű teljesítménnyel jutott be a legjobb nyolc közé
Fucsovics Márton nagyszerű teljesítménnyel jutott be a legjobb nyolc közé - © Fotó: Hungarian Tennis
Nyíregyháza – A budapesti tenisz ATP-challengerversenyen újabb remek mérkőzésen jutott túl a nyíregyházi játékos.

Nehéz meghúzni a határát annak, hogy melyik meccs ATP- vagy éppen Grand Slam-szintű, de egy biztos: Fucsovics Márton csütörtök esti (már megint majdnem belelógott az éjszakába a fellépése a 153. helyen álló magyarnak), a budapesti (kemény pálya, 64 ezer euró) nyolcaddöntős összecsapása felülmúlta a challengerversenyeken megszokott küzdelmek színvonalát.
Ehhez kellett a remekül játszó nyíregyházi teniszező, és ellenfele, a harmadik helyen kiemelt olasz Thomas Fabbiano (120.), aki első szettbeli második brékjével el is vitte a játszmát 6:4-re. A másodikban előbb Marci nyerte meg a saját szervajátékát 0:40-ről, majd ő hagyott kihasználatlanul három bréklabdát, de a negyediket megcsinálta, és lépéselőnybe került. Olyannyira, hogy 1:2-ról zsinórban öt játékot megnyerve egyenlített 6:2-vel.

Ezt a sorozatot a döntő szett elején megnyert két játékkal hetesre nyújtotta, vagyis hamar megvolt a brékelőny, Aztán 4:1-nél a dupla is, innentől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy Marci jut a pénteki negyeddöntőbe. A tökéleteshez közelítő tenisszel a meccset végül 4:6, 6:2, 6:1-re nyerte meg.
hirdetés