A tömegközlekedést is korlátozza a Bush-látogatás

Az amerikai elnök látogatása miatt, biztonsági okoból szerda este 7 órától 9-ig lezárják a Kőbánya-Kispesti metróállomást, a szerelvények csak a Határ útig közlekednek – mondta el Kardos János, a BKV szakszolgálatának vezetője.

Az utasokat autóbuszokkal szállítják át a hármas metró végállomásáig, a belváros felé utazókat pedig az Örs Vezér terére viszik át a pótlóbuszok – tette hozzá.

A delegáció mozgása miatt szerda este 7-től 9-ig szünetel a felszíni tömegközlekedés a Kálvin tértől az Erzsébet térig, az 1-es, a 3-as, a 4-6-os és a 47-49-es villamosok időszakosan, minimum fél órát fognak állni ebben időben – mondta Kardos János. Szerdán és csütörtökön a kisföldalatti a Mexikói úttól csak a Deák Ferenc térig közlekedik – tette hozzá a BKV illetékese.

Csütörtökön, nap közben a belvárosban többször, több helyen várhatóak lezárások, a BKV járatai is ehhez alkalmazkodnak – mondta Kardos János. Számos belvárosi útvonalon ezért néhány órára leáll a tömegközlekedés.

 A lezárások miatt a keresztirányú forgalomban is 30-40 perces fennakadás várható – közölte a BKV szakszolgálatának vezetője.

A Kőbánya-Kispest metróvégállomást csütörtökön is lezárják körülbelül 17 és 19 óra között, az utasokat ekkor is pótlóbuszokkal viszik a Határ úttól a végállomásig, illetve a belváros felé utazókat az Örs Vezér terére.

A MÁV közleménye szerint nem állnak meg a vonatok a Kőbánya-Kispest vasúti állomáson szerdán 19.30 órától 20.30 óráig, továbbá csütörtökön 17.30 órától 18.30 óráig.

A Kőbánya-Kispestről Lajosmizsére induló vonatok, csak a korlátozás feloldása után, késve indulnak.
hirdetés