A tornyokból tekinthetnek le

A helyi nevezetességekre helyezik a hangsúlyt
A helyi nevezetességekre helyezik a hangsúlyt - © Fotó: KM-Archív
Nyírbátor – Egyedülálló lehetőségeket és programokat kínál a város.

2018-ban ünnepli ismételt várossá válásának 45. évfordulóját Nyírbátor. A jubileumi esztendőre rendezvénysorozattal készül az önkormányzat, amelynek során különleges élményekkel és túrákkal várnak minden városlakót, illetve hazavárnak minden Nyírbátorból elszármazottat.

– Olyan egyedülálló lehetőségeket kínálunk, melyek eddig nem voltak a városban elérhetőek. Ezeket a szolgáltatásokat nemcsak a rendezvények napján, hanem egyes hétvégéken bárki díjmentesen igénybe veheti – mondta Máté Antal, aki példakánt a „Három Torony Túrát” említette. – Azon tornyok, amelyek eddig nem voltak nyitva a közönség előtt, bizonyos időpontokban szabadon lesznek látogathatók. A tornyok tetejére érve egy olyan panoráma nyílik meg a vendégek előtt, amely máshoz nem hasonlítható élményt nyújt – fogalmazott Nyírbátor polgármestere, majd hozzátette: kisvonatozással egybekötött, ingyenes városnézést is kínálnak a programok között. A helyi nevezetességek megtekintése mellett a városban elérhető kikapcsolódási lehetőségekről is tájékozódhatnak a programon résztvevők, valamint az ipari parkban is körbevezetjük az érdeklődőket.

Az egyes rendezvények részletes programjai megtekinthetőek a Nyírbátori Kulturális Központ facebook oldalán.

Programok

Május 1.: Városi Majális a Papok rétjén; július 6-8.: XXVI. Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál a Papok rétjén; július 28.: Bátori Sportnap – Dragon Race és Strandröplabda Bajnokság a Sárkány Strandon; augusztus 18.: Elszármazott Nyírbátoriak első Találkozója a Báthori Várkastélyban; november 16.: Nyírbátori Almanach III. kötetének bemutatása a Kulturális Központban (a fenti hétvégéken a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben éjszakai fürdőzést kínálnak a „45 év, 45 százalékos kedvezmény” igénybevételével).

KM
hirdetés