A törzs derék nyíregyházi kötődésű hölgytagja

Panyik Anita feszegette a tűréshatárát az RTL Klub túlélőshow-jában
Panyik Anita feszegette a tűréshatárát az RTL Klub túlélőshow-jában - © Fotó: RTL KLUB
Nyíregyháza – A hegycsúcsokat ostromolja és a tűréshatárát feszegeti a nyíregyházi kötődésű Panyik Anita a túlélőshow-ban.

Vér nélküli, de mégis véresen komoly törzsi villongásokról számol be napról napra a kereskedelmi televízió főműsoridőben. Áldozatok nincsenek, csak vesztesek. A túlélőshow természetesen Amerikából indult világhódító útjára.

Az elején tudtam, hogy ezt a játékot nekem találták ki.” Panyik Anita

A törzsi tanács dönt

A Survivor volt az első, kiugróan magas nézettségű valóságshow az Egyesült Államokban. A lényege dióhéjban: egy egzotikus szigeten 16 elszánt embert két törzsre bontanak, majd be kell illeszkedniük a környezetbe, céljuk a túlélés, ehhez pedig változatos, embert próbáló feladatokat kell megoldaniuk, megküzdenek a másik csoport tagjaival, majd egy idő után egymással.
Bár nincs közönségszavazás, de folyamatosan van kieső, akiről kezdetben a törzsi tanács dönt, később, a törzsek egyesülése után, az egyéni játékban pedig a túlélők ügyességén, taktikai érzékén múlik, hogy ki tart ki a legvégsőkig és kié lesz a 20 milliós főnyeremény.

Az aktuális évad egyik versenyzője, Panyik Anita ezer szállal kötődik Nyíregyházához. A „Mikulás hozta” (december 6-án született), az általános iskola és a gimnáziumi évek után az egyetem miatt Budapestre költözött, a családja viszont ma is a megyeszékhelyen él. Havonta többször is hazalátogat, a Survivor révén pedig a nagy utazásra vállalkozott.
– Mindig is szerettem az extrém élethelyzeteket és sportokat. Folyamatosan olyan célokat tűzök ki magam elé, amelyben vagy a félelmemet kell legyőzni, vagy akár saját magamat – feszegetve ezzel a határaimat – támasztotta alá a jelentkezése indítékát Anita.

Többhetes és sokfordulós castingon vett részt, ahol azt vizsgálták, hogy mentálisan, fizikailag, pszichésen és orvosi szempontból kibírják-e azokat a megpróbáltatásokat, amelyek rájuk várnak a szigeten.

Felelősségteljes pozícióban

– A castingidőszakot is annyira élveztem, hogy amennyiben nem kerültem volna be, már azért megérte. Az elején tudtam, hogy ezt a játékot nekem találták ki – árulta el.

– Készültem rá, lehet, kicsit túlzásba is vittem. Sportoltam és taktikailag előre felépítettem a saját játékomat. Még azt is kitaláltam: mikor kinek mit fogok mondani. Fontos volt számomra, hogy mivel civilként rendkívül felelősségteljes pozíciót töltök be, nem mindegy, mit látnak a nézők.

A család a legfontosabb

– Úgy érzem, az itthoni temperamentumomhoz képest jóval nyugodtabb és megfontoltabb vagyok a játékban. Ennek ellenére a kamerákat körülbelül egy hét alatt megszoktam – említette Panyik Anita, akinek nagyon sok pluszt adott a műsor. – Rávilágított arra, hogy mennyire fontos a család. Minden pillanatot meg kell élni, ez az egyik legfontosabb dolog az életben. Munkajogi szakjogász a végzettségem a másoddiplomám szerint, jelenleg egy közlekedési nagyvállalat egyik szakterületét vezetem. Munkaidő után pedig sziklát mászok, zömmel 3000 méter fölötti hegyeken. Csúcs az az érzés!

– Ladányi Tóth Lajos –


Nem feledi a tekintetét

– Emlékezetes pillanat? – kérdezett vissza Anita. – Nos, a súlytartás a lányokkal nagyon kemény és meghatározó pillanat volt: 70 kilót tartottam 30 percen át több mint negyven fokban, és ennek ellenére semmit nem éreztem, mert a fejemben egy hegycsúcsra képzeltem magam, ahol fúj a szél, és nincs senki rajtam kívül.

– Gergővel is volt meghatározó pillanatom: amikor össze voltunk kötve és a vízben kellett átjutnunk a gerendák alatt (nem szeretem a víz alatti bezártságot), véletlenül kinyitottam a szemem, és azt láttam, engem figyel, hogy jól vagyok-e. A tekintetét soha nem fogom elfelejteni. A legnehezebb próbatétel az volt, ha veszítettünk a csapatjátékokban. Nem vagyok vesztes típus. A magamféle harcos típusnak ezt nagyon nehéz feldolgozni.
hirdetés