A Transcosmos kinőtte az irodaházát

A Transcosmos kinőtte az irodaházát
© Fotó: Matey István
Debrecen - Rendkívül gyors és fenntartható fejlődést prognosztizálnak a Transcosmos Kft. vezetői Európa egész területén azt követően, hogy idén tavasszal a japán tulajdonú multinacionális nagyvállalat stratégiai céllal felvásárolta a Merlin-IT cégcsoportot, mely 2010 óta van jelen Debrecenben – hangzott el a cég új irodaházának szerdai ünnepélyes átadásán.

Minden igényt kielégít

A Transcosmos Kft. egy 1800 négyzetméteres, minden igényt kielégítő irodaházba költözött a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Szmolinka Zsolt cégvezető a Napló kérdésére elmondta: a Transcosmos az elkövetkező 3-5 évben mintegy kétezer fővel szeretne jelen lenni Európában. Az, hogy ebből a tortából Debrecen mekkora szeletet lesz képes kihasítani, attól függ, hogy az erőforrásokmilyen mennyiségben és minőségben lesznek jelen a cívisvárosban.

Kattintásra galéria nyílik! | Fotó: Matey István Kattintásra galéria nyílik! | Fotó: Matey István ©

Előre tekintenek

Jelenleg 350 munkatársa van a klasszikus ügyfélszolgálat mellett technikai, informatikai szolgáltatásokat, valamint infrastruktúra-szolgáltatásokat is kínáló cégnek, és jövőre szeretnék átlépni a bűvös ötszáz fős határt. Szmolinka Zsolt szavai szerint ehhez a törekvésükhöz keresnek idegen nyelveket beszélő, felkészült és elkötelezett leendő munkatársakat. – Annak érdekében, hogy a szakemberlétszám feltöltése sikeres legyen, már felvettük a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel, és azt reméljük, hogy abból a bizonyos európai tortából Debrecennek minél nagyobb szeletet sikerül majd levágnia – jelentette ki Szmolinka Zsolt.

HBN-PA
hirdetés