Magyarország

2011.01.25. 21:33

Tűz volt egy Somogy megyei idősotthonban

<p>Egy ember megsérült, amikor kedden este tűz ütött ki a Somogy megyei Gálosfán egy idősotthonban. A tűz az egyik szobában keletkezett, az érintett épületszárny megtelt füsttel, ezért 30 lakót ideiglenesen át kell költöztetni az otthon egy másik részébe.</p>

A tűzoltók este negyed kilenc körül kapták a riasztást a gálosfai idősek otthonához. Az egyik szobában keletkezett tűz. A lángokat az intézmény dolgozói porraloltóval megfékezték ugyan, de az épületszárny megtelt füsttel. Az ott lakó körülbelül 30 idős embert ezért átköltöztetik egy másik szárnyba.

Ezt feltehetően meg tudják oldani önállóan az intézmény munkatársai, de a biztonság kedvéért a helyszínre ment a helyi polgári védelmi kirendeltség vezetője - mondta a Független Hírügynökségnek Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűzben az eddigi információk szerint egy ember szenvedett égési sérüléseket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!