Sport

2017.10.09. 13:10

Kisvárda Master Good - A cserejátékosok érdeme is

Kisvárda - Volt időszak, amikor ráijesztett a Kisvárdára a Budaörs, de az utolsó pillanatokban a hazai mellé állt a szerencse.

Kisvárda - Volt időszak, amikor ráijesztett a Kisvárdára a Budaörs, de az utolsó pillanatokban a hazai mellé állt a szerencse.

Továbbra sem érdemes a lefújás előtt otthagyni a Kisvárda Master Good NB II-es csapatának hazai mérkőzéseit, hiszen az őszi szezonban a Budaörs elleni volt a negyedik bajnoki, amelyen a hosszabbításban vagy közvetlenül a lefújás előtt alakult ki a végeredmény. A Mosonmagyaróvár (3–1-ről 3–3), a Békéscsaba (2–2-ről 3–2), a Szolnok (2–2-ről 2–3) és a vasárnapi (0–0-ról 1–0) mérkőzéseket érintette az izgalmas véghajrá, és hasonlóan alakult a csapat Cegléd elleni idegenbeli meccse (1–0-s hazai vezetésről 1–1) is. Vagyis Fortuna hol megszorítja, hol pedig elengedi a várdaiak kezét, de a vasárnapi meccs is bebizonyította, hogy érdemes a legvégéig küzdeni.

– A hármas sípszóig kell játszani, és volt már rá példa, hogy mi kaptunk gólokat a végén, szerencsére most mi szereztük – sóhajtott nagyot Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A cserék érdeme is a siker, hiszen a kispadról beszálló játékosok most hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, és fontos volt az is, hogy a legvégén Brana Ilics kapu elé ívelt labdájára Délczeg Gergely rámozdult, és ezzel meg tudta zavarni az ellenfél kapusát, Kemenes Szabolcsot.

[related-post post_id="3643033"]

A továbbra is második, a nem feljutó helyektől már hat ponttal meglógó várdaiak összességében nagy fölényben futballoztak, de a Bognár György szakmai igazgató csapataira jellemző őszinte futballal kirukkoló Budaörs nem adta olcsón a bőrét.

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában két nagy helyzetünk is volt, de azok kimaradtak – mondta Kondás Elemér. – Aztán ránk ijesztett az ellenfél azzal, hogy megnyerte a párharcokat, amelyek után többször is eljutottak a kapunk elé, és bizony benne volt a levegőben, hogy esetleg gólt kapunk. Szünet után már egykapura játszottunk, eltaláltuk a kapufát, többször is helyzetbe kerültünk, és összességében sokat tettünk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, és a végén sikerült kikaparni a gesztenyét. Beigazolódott a várakozásunk, hogy nehéz dolgunk lesz, a Budaörsben több olyan játékos is helyet kapott, akik képesek váratlant húzni, azok után pedig főleg, hogy a kollégám a második félidőben becserélte a góllövőlistát vezető Sajbán Mátét is. Láttunk már olyan meccset is, hogy hiába játszik nagy fölényben egy csapat, a másik oldalon elsül valakinek a lába, és rombadől minden. Szerencsére a végén nálunk volt olyan játékos, aki betalált a kapuba, így nagyon fontos és értékes három ponthoz jutottunk.

Jegyek a Fradi-meccsre

Nagy meccsek elé néz a Kisvárda, hiszen vasárnap a Nyíregyháza Spartacus otthonában játszik megyei rangadót, és közeledik a Ferencváros elleni Magyar Kupa-összecsapás is. Az október 25-i mérkőzésre ezen a héten kezdődik meg az elővételi jegyárusítás, a részletekről a klub honlapján érdemes tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!