A tűz volt az úr – Megyei katasztrófavédelmi hírek

A tűz volt az úr – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: Pixabay
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy lakóház fürdőszobájában egy mosógép kedden délelőtt Tunyogmatolcson, a Rákóczi Ferenc utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a mosógépet az épületből kivitték, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Közösségi ház tetőszerkezete gyulladt ki kedden délelőtt Magy településen, a Kossuth utcában. A baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezési okát vizsgálják.

Hétvégi ház egyik szobájában a kandallóból kipattanó szikra miatt keletkezett tűz a délutáni órákban, Szabolcs községben, a Rákóczi úton. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Őzet gázolt egy személygépkocsi, egy másik pedig árokba hajtott a reggeli órákban a 4-es számú főúton, a 251-es kilométernél, Újfehértó közelében. A balesetben senki nem sérült meg. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Az úton megcsúszott és az oldalára borult egy személygépkocsi kedden reggel a Buj és a Paszab közötti úton. A balesetben egy ember sérült meg. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a baleseti helyszínelést követően kerekeire visszaállították.

Lakossági gázvezetéket vágott át egy munkagép kedden délelőtt Újfehértón, a Bocskai utcában. A helyi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók 150 méteres körzetből, összesen nyolc ingatlanból, tizenkét embert helyeztek biztonságba. A tűzoltók a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor a kárhelyszínen méréseket végzett, a koncentráció az alsó robbanási határérték alatt volt, a többi mérési helyen gázkoncentráció nem volt kimutatható. Személyi sérülés nem történt, a kimenekített lakók rövid időn belül visszatérhettek otthonaikba.

– SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés