A tüzifa és a kőszén szállítmány alatt

„Füstölnivaló”
„Füstölnivaló”
Komoró – A nyíregyházi Fővámhivatal Mobil Ellenőrző Csoportja még hétfőn a kora esti órákban jelent meg Komorón egy családi háznál jövedéki ellenőrzés céljából.

Alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a ház tulajdonosa nagy mennyiségű csempészett cigarettát tart otthon. Az ingatlan tulajdonosa meglátva a pénzügyőr járműveket lekapcsolta a világítást lakásában és nem volt hajlandó az utcaajtót kinyitni.

Ezt követően a vámhivatal munkatársai leemelték a kaput a sarkáról és bementek az ingatlan udvarára. Ekkor már a tulajdonos is kijött a házból és kérdés nélkül közölte a vámosokkal, hogy 500 karton cigaretta van a garázsban, amit már továbbszállításra előkészített. Mivel a mobil csoport tagjainak a bevallottnál jóval nagyobb mennyiségű dohánytermék rejtegetéséről volt információjuk, ezért a cigaretta kereső kutyával átvizsgálták az ingatlan minden részét.

A szolgálati kutya egy farakásnál cigaretta jelenlétét jelezte a gazdájának. A farakás oldalát a vámosok megbontották és kiderült, hogy a tűzifák alatt is „füstölnivaló” van. Az ellenőrzés során összesen 12.985 doboz csempészett cigarettát és egy olyan gépkocsit találtak a vámhivatal munkatársai az ingatlanon, amelynek az alvázát csempészet céljára duplára alakítottak át. A több mint 6 millió forint belföldi értékű cigarettát és az átalakított járművet a pénzügyőrök lefoglalták, a lakás tulajdonosával szemben pedig jövedéki orgazdaság elkövetése miatt eljárást vezettek be.

Az ügy kapcsán várható bírság eléri a 19 millió forintot.

A záhonyi vámhivatal munkatársai az éjszaka során egy Ukrajnából belépő tehervonatot ellenőriztek. A felülről nyitott kocsik kőszenet szállítottak. A rakományt kutatónyárssal átvizsgálták a pénzügyőrök.

Az egyik kocsi vizsgálata során azt tapasztalták, hogy a szén alatt cigaretta van elrejtve. A pénzügyőrök összesen 10 ezer doboz csempészett cigarettát találtak a kőszén szállítmányban. A közel 5 millió forint belföldi értékű füstölnivalót lefoglalták és ismeretlen elkövetővel szemben csempészett bűncselekmény elkövetése miatt eljárást vezetett be a vámhivatal.
hirdetés