A tűzmegelőzés a középpontban

A tűzmegelőzés a középpontban
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Csütörtök délelőtt a Szivárvány Idősek Otthonában, Nyíregyházán tartott tűzmegelőzési előadást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a nappali és a bentlakásos ellátottaknak az intézmény előadótermében.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője köszöntötte a megjelenteket, majd a különböző tűzmegelőzési szempontokra hívta fel a figyelmet.

Az alezredes a dohányzással kapcsolatos, a tüzelő-fűtő berendezésekhez köthető és elektromos meghibásodások következtében kialakuló tűzesetekről beszélt, valamint a beépíthető tűzjelző és füstérzékelő készülékek, továbbá az oltóanyagok használatára hívta fel a figyelmet.

A főfelügyelő kiemelte, hogy az elmúlt három évet figyelembe véve, a tűzesetek kétharmadában 50 év felettiek sérültek meg, valamint túlnyomó részt egyedülállók voltak. Az idei esztendőben, már hárman vesztették életüket és tizenheten sérültek meg értelmetlenül. A legtöbben a tüzelő-fűtő berendezések kapcsán, 30 százalékban a dohányzás következtében és 20 százalékban az elektromos berendezések által okozott tüzeknél sérültek meg. A legtöbb káreset a lakóingatlanokban következett be.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés