A tűzoltókkal találkozott a világbajnok labdarúgó

A tűzoltókkal találkozott a világbajnok labdarúgó
© Fotó: katasztrófavédelem
Hétfő délelőtt, Jonas Eduardo Américo, Edú, a brazil válogatott világbajnok labdarúgója a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra látogatott. A Nyíregyháza Spartacus FC meghívására Magyarországra érkezett klasszis elsőként látogatott Magyarországon tűzoltókhoz.

Nagyon szeretem a tűzoltókat, Brazíliában többször és Ázsiában egyszer volt alkalmam tűzoltókhoz látogatni, nagyon tisztelem őket, mert ahogyan a világbajnok sportolók is, nem mindennapi teljesítményt nyújtanak – összegezte Nyíregyházi laktanya látogatásán Jonas Eduardo Américo, barzil válogatott világbajnok labdarúgó.

A tűzoltóságon Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Toldi András tű. őrnagy nyíregyházi tűzoltóparancsnok fogadták a nem mindennapi vendéget és bemutatták a szak és védőfelszereléseket, a tűzoltó gépjármű-fecskendőket és a különleges szereket. A magasból mentőt ki is próbálta a világbajnok, aki közel húsz évvel ezelőtt volt Magyarországon, csapattársával, Pelével, akivel tíz esztendőn keresztül játszhatott együtt. Húsz évesen lett világbajnok Mexikóban, a brazil válogatottban 51 meccsen 12 gólt szerzett.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatban lévő „A” szolgálati csoportja dedikáltatta a csoportlabdát, amit természetesen emlékbe tesznek el, a nem mindennapi találkozóra emlékezve.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés