A tűzoltóknak szólt az imádság

A tűzoltóknak szólt az imádság
A tűzoltóknak szólt az imádság - © Fotó: katasztrófavédelem
Kállósemjén – Szent Flórián ünnepi istentiszteletet tartottak kedden délután Kállósemjénben, a Római Katolikus templomban. A már másfél évtizedes hagyományt a Tűzoltó nap előestéjén tartják minden évben.

Horváth János római katolikus esperes celebrálta a kedd délutáni istentiszteletet, amelyen részt vett Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei igazgatóság vezetői állománya, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei hivatásos-, önkormányzati-, önkéntes tűzoltóparancsnokok, a megyei tűzoltószövetség elnöke, a társszervek képviselői és a térség polgármesterei.

Az igazgatóság részéről Kovács Szabolcs tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő és Leskovics Zoltán tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a könyörgő imádságban vállalt szerepet.

A házigazda, Kállósemjén Önkormányzata látta vendégül a misét követően a meghívottakat a Kállay Kúria rendezvénytermében. Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke pohárköszönője után a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszönte meg az egyház és az önkormányzat támogatását.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés