A vadak helyett ismét korongokra lőnek a vadászok

Fontos a figyelem, az összpontosítás
Fontos a figyelem, az összpontosítás - © Archív fotó: KM
Nyírpazony-Kabalás – Az amatőr és profi kategória mellett a teljesen kezdők is kipróbálhatják tudásukat.

Számos sportág létezik, mely valamilyen más eseményre való felkészülésként kezdte karrierjét. Ezek egyike a sportlövészet, mely az éles vadászati-hadi célú lövészetre felkészülést szolgálta kezdetben. Az idők folyamán aztán önállósodott és már saját lábán is megáll, mint sport­esemény.

Maga a lövészsport nagyfokú koncentrációt és önfegyelmet igényel. Nem véletlen talán, hogy több országban a mai napig a fiatalság nevelésének egyik fő eszköze. Külön műfaj a koronglövészet. Ebben a szakágban már-már a vadászati helyzeteket felülmúló nehézségű pályákon kell a korongokat levadászniuk a versenyzőknek. Ilyen korongvadász versenyt rendez a megyei vadászkamara és vadászszövetség immár közel 20 esztendeje a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület támogatásával. A verseny megyénk nagy nevű sportlövőjéről, Milotay Gáborról kapta nevét.

Lehetőség gyakorlásra

Az idei verseny június 16-án, szombaton, 9 órakor kezdődik a kabalási lőtéren, ahol már 8 órától lehet regisztrálni a nevezési díjas versenyre. Három kategóriában versenyezhetnek az érdeklődők: a megszokott amatőr és profi kategória mellett a teljesen kezdők is kipróbálhatják tudásukat.

A versenyt megelőző napon, pénteken 13 és 16 óra között nyitva lesz a pálya; aki gyakorolni akar a másnapi versenyre, szabadon megteheti.

A versenyzők ebédjéről a megszokott rend szerint a szervezők gondoskodnak.

– KM –
hirdetés