A vállalkozások szemében is egyre vonzóbb a város

Akt.:
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere
Nyíregyháza – TOP-os források: a megyeszékhely önkormányzata 30 milliárd forintból gazdálkodhat.

A már befejezett beruházásokról, illetve a jövőbeni fejlesztésekről beszélt előadásában dr. Kovács Ferenc. A megyeszékhely polgármestere szerint a városban működő cégek számára is fontos, hogy Nyíregyháza egy élhető város legyen.

– Már a kezdetekkor prioritásként kezeltük az infrastruktúrafejlesztést. Ennek egy része a nyugati elkerülő megépítése, ami tovább épül egészen Nyírszőlősig. Itt említeném meg a Szegfű utcai fejlesztést is, melynek köszönhetően négysávos lett a szóban forgó útszakasz, de a Törzs, a Semmelweis, a Szalag, a Lujza és a Bottyán János utcákon is komoly előrelépés történt, ahogy az Arany János utcán is megépült a körforgalom. Ezek a beruházások nem csak a biztonságosabb közlekedést tették lehetővé, hanem gazdaságösztönző szerepük is van – mondta a településvezető, aki a kerékpárutak fejlesztésével kapcsolatban megemlítette: a Hübner és a Dunapack dolgozói biztosan örülnek annak, hogy biciklivel is el tudnak jutni a munkahelyükre.

– Nyíregyházának saját foglalkoztatási paktumszervezete van, a foglalkoztatás élénkítésére 2 milliárd forint áll a rendelkezésre. A különböző programokban jelenleg is 1400-an vesznek részt, sőt, jó páran már új munkahelyeket találtak maguknak – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, majd kiemelte: a Jósa András Oktatókórház területén hamarosan megnyitja kapuit a megyeszékhely harmincötödik óvodája. Nyíregyháza polgármestere büszkén tette hozzá: Sóstón egyszerre két szálloda is épül, a Pangea Ökocentrum (1,6 milliárd forintból) a Blaha Lujza sétányon, a Hotel Sóstó Spa (4,3 milliárd forintból) pedig a fürdő közvetlen közelében. Dr. Kovács Ferenc beszélt a Sóstói Múzeumfalu jövőbeni fejlesztéséről is (ehhez 700 millió forint áll a rendelkezésre), ahogy a Szabadtéri Színpad jelenleg is tartó rekonstrukcióját és bővítését sem „titkolta el” a TOP 100 rendezvény vendégei előtt.

KM-TG
hirdetés