A vallás még nem minden

Jenna Kaslow lektor előadásai igen látogatottak
Jenna Kaslow lektor előadásai igen látogatottak
Szélesre nyitotta kapuit október 10-én az érdeklődők előtt a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium.  video

A Nyílt Nap különleges élményeket tartogatott az érdeklődők számára. Nemcsak az iskolába és a tanítási órákba nyerhettek betekintést, kérdéseikre – lett légyen szó a házirendről, a tanítási órákról, a szakkörökről, a kollégiumi és az iskolai mindennapokról – nyílt diákfórumon kaptak választ a kíváncsiak. A Szent Imre falai közé vágyó fiatalokat és szüleiket Konzili Ignác kollégiumi igazgató vezette körbe az intézmény labirintusában.

– Évről évre egyre többen és többen érdeklődnek e katolikus szellemiségű iskola iránt. Miután a látogatók megismerkedtek az iskolával és a kollégiumban található szobákkal, tantermekkel és pihenő helyiségekkel, a kápolnában kaptak tájékoztatást a Szent Imre nevelési alapelveiről, napi- és házirendjéről, valamint a diákokkal szemben támasztott legfontosabb elvárásokról.

A vallási hovatartozás önmagában még nem nyújt belépőt ide senkinek, ez tévhit. Elengedhetetlen, hogy a fiatal magáénak vallja a legalapvetőbb keresztény értékrendet, kerülje a szélsőséges divathullámokat, legyen erkölcsös és egyéniségének legépítőbb oldalát mutassa meg másoknak – nyilatkozta a kollégiumigazgató.

Zakota Fruzsina 10.D
Szent Imre Katolikus Gimnázium
Felkészítő tanár: Kaszásné Tóth Judit
hirdetés