A válogató jól ment, de a döntő még hátra van

A szakmai zsűri (balról): Magyar Hajnal énektanár-énekes, Turcsán András zeneszerző, hangmérnök, Buzogány Béla színművész-igazgató, Óvári Éva énektanár-énekes és Baksa András színművész, énekes a továbbjutók egy csoportjával (elöl)
A szakmai zsűri (balról): Magyar Hajnal énektanár-énekes, Turcsán András zeneszerző, hangmérnök, Buzogány Béla színművész-igazgató, Óvári Éva énektanár-énekes és Baksa András színművész, énekes a továbbjutók egy csoportjával (elöl) - © Fotó: Bartha Krisztián
Mátészalka – Negyvenketten álltak színpadra az idei Szatmár Hangja könnyűzenei énekverseny első részében.


Az idén hetedik alkalommal hirdette meg a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház a Szatmár Hangja elnevezésű könnyűzenei énekversenyt. A kiírás szerint a tizenharmadik életévüket betöltött énekesek jelentkezését várták a szervezők.

Kilencen a döntőben

Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, a megye és a térség több településéről összesen negyvenketten álltak színpadra. A zenei produkciókat a Budapestről és Nyíregyházáról érkező, valamint a helyi szaktekintélyekből álló zsűri bírálta múlt csütörtökön. A válogatóról kilenc versenyző jutott a döntőbe, amit hatalmas show keretében, nézőközönség előtt rendeznek meg április 26-án, csütörtökön 19 órától a mátészalkai kulturális központ színháztermében.

A gálán találkozhatnak Keresztes Ildikóval. Az Artisjus- és eMeRTon-díjas énekesnő amellett, hogy az ítészek tagja lesz, énekelni fog a csengeri Lingura Diánával, akivel a Sztárban Sztár meg egy kicsiben együtt szerepeltek.

Fellép továbbá a 2015-ös nyertes, a mátészalkai Kertes Fruzsina, a tavalyi győztes, Lingura Tibor, Mikes Zsüliett, a mátészalkai Szcéna Színházi Műhely tanulója, aki ebben az évben bekerült a Madách Színház két előadásába, de az est folyamán táncával szórakoztatja a közönséget a városi Latin Dance Studio két táncosa, Cservenyák Gábor és Hollósi Brigitta.

KM


A döntőbe jutottak

Al-Hamati Leila (Kisvárda)

Czérna Kornélia (Jéke)

Docsa Dóra (Debrecen)

Kálmándi Fanni (Őr)

Márföldi Életke (Nyíregyháza)

Nagy Adrián (Tiszavasvári)

Páll Gréta (Mátészalka)

Petranics Vanda (Kisvárda)

Viktor Anna (Mátészalka)
hirdetés