A válogatott elsőszámú kapusa

Akt.:
Hrabina Alex
Hrabina Alex
Labdarúgás – Hrabina Alex remekelt a Telki-kupán, amihez a Szpari vezetői is gratuláltak.


Nyíregyházi kapus nevével kezdődik a magyar válogatott összeállítása – a megállapítás egyelőre még „csak” az U17-es nemzeti csapatra igaz, de eljöhet az idő, amikor majd a felnőttekre is érvényes lehet. Hrabina Alex, a Nyírsuli és a Nyíregyháza Spartacus játékosának jelenlegi helyzete legalábbis erre enged következtetni.

A kapus a múlt héten a Telki- (korábbi Aranykalász-) kupán vett részt a korosztályos együttes tagjaként, és tornagyőzelemhez segítette a mieinket. Hrabina a háromból két mérkőzésen, a horvátok elleni 1–0-s és a szerbek felett aratott 3–2-s győzelem alkalmával kapott bizalmat Pisont István szövetségi edzőtől.

“Elégedett lehetek a múlt heti mérleggel”

– Úgy gondolom, jól ment a védés, és ezt erősítette meg a szakmai stáb értékelése is – mondta az 1995-ös korosztályban az első számú honi kapusnak számító Hrabina Alex. – A horvátok ellen gólnélküli állásnál lábbal védtem egy fejest, majd vezetésünk után is mentettem egyet, ami által a Duna Televízió összefoglalójában is kiemelték, hogy Hrabina bravúrjai is kellettek a győzelemhez. A szerbek ellen két gólt kaptam, de a kapusedző szerint egyikről sem tehettem, és az internetes összefoglalók kiemelték a vége előtt két perccel bemutatott védésemet. Úgyhogy a tornagyőzelem és a saját produkcióm miatt is elégedett lehetek a múlt heti mérleggel.

A magyar válogatott a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőre készül, amikor is Fehéroroszország, Andorra és Norvégia ellen játszhat hazai pályán – a kvartettből a két legjobb jut az elitkörbe.

– A minimális elvárás az, hogy továbbjussunk ebből a csoportból, de azt érzem, a vezetők az Európa-bajnoki részvételre sem tartanak bennünket esélytelennek – véli Hrabina Alex. – Jónak tartják a mostani korosztályt, amit a múlt heti eredmények is igazoltak. Pisont István a játékosként megszerzett stílusjegyeit próbálja meghonosítani a csapatnál, Tamás Krisztián és Forgács Dávid személyében pedig az olasz AC Milanból és Atalantából érkező légiósaink is vannak.

Hrabina Alex jelenleg „kétlaki” életet él, hiszen a Szpari edzéseit is látogatja, miközben az U17-es bajnoki rajtra is készül korosztályos társaival.

– Ugyan a Pécsre távozók között is felmerült a nevem, de cseppet sem bánom, hogy maradhattam – így a kapus. – Az új vezetés kinyilvánította, hogy számít rám, Gálhidi György vezetőedző gratulált válogatottbeli szereplésemhez, Gál László pedig úgy véli, hosszú évekre megoldhatom a kapuskérdést Nyíregyházán. Szeretném, ha így lenne, de egyelőre a saját korosztályban is van feladatom, akadémiai társaimmal együtt a jövő héten az MTK ellen kezdjük az U17-es bajnokságot, de ha csak lehet, a felnőttcsapat edzésein is részt veszek.

Telki-kupa

U17-es korosztályos válogatott-torna

A magyarok eredményei: –Málta 2–1, –Horvátország 1–0, –Szerbia 3–2.
Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Szerbia, 3. Izrael, 4. Horvátország, 5. Szlovákia, 6. Belgium, 7. Románia, 8. Málta.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés