szon-sportoldal

2016.01.08. 09:23

Fucsovics Márton - Legyen csak melege a döntőben!

Nyíregyháza - Nullára nyerte az első szettet, simán a meccset az Ausztráliában így négy közé jutó Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - Nullára nyerte az első szettet, simán a meccset az Ausztráliában így négy közé jutó Fucsovics Márton.

Megint jó hírre ébredtünk: Fucsovics Márton a harmadik idei meccsén a harmadik győzelmét is megszerezte, ezzel bejutott az elődöntőbe az ausztráliai Happy Valley-ban, a 70 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ATP-challengerversenyen. A világranglistán a 214. helyen álló nyíregyházi teniszező 6:0, 6:3-ra verte a japán Morija Hirokit (199.), a mérkőzés mindössze 68 percen át tartott.

A korábbi két meccsen bréklabdákat sem hagyott ellenfeleinek az elsőszámú magyar teniszező, ezúttal három esélye is nyílt ellene a japánnak, amelyekből kettővel élni tudott. Erre szokták mondani, inkább egy ilyen meccsen történjen ilyesmi, amikor Marci eleve hatszor nyerte el ellenfele adogatását (tíz bréklabdából), mint kiélezett összecsapás alkalmával.

A következő fellépés már ilyennek ígérkezik, hiszen az első helyen kiemelt Dudi Sela (100.) lesz az ellenfél. A 30 éves játékos Marcihoz hasonlóan eddig szettet sem vesztett Happy Valley-ban, a negyeddöntőben 6:1, 6:0-ra verte a cseh Jan Satralt (196.), de az előző két meccsen sem kellett izgulnia sokat (6:4, 7:6, illetve 6:3, 6:1). Fucsovics az elődöntős szereplésével máris beállította tavalyi legjobbját, de nem szeretne itt megállni.

– Élvezem a teniszt, jól is megy a játék – nyilatkozta lapunknak a pénteki meccs után megszólaltatott Fucsovics Márton. – Az első két meccsen nagyon jól ment a szerva, a japán ellen már nem annyira, de úgy sem volt gond, hogy kétszer is elvesztettem az adogatásomat. Azt hiszem, az alapjátékommal sincs különösebb probléma. Selával még nem találkoztam, de ismerem, tudom róla, hogy nagy rutinnal és rafináltan játszik. Az lenne az üdvözítő, ha keményen tudnám pörgetni a labdát a fonákjára. Harminc fok feletti a hőmérséklet, de nem elviselhetetlen a hőség. Vasárnapra mondjuk harmincnyolc Celsiust ígérnek, de az legyen a legnagyobb bajom, hogy olyan körülmények között kellene döntőt játszanom.

Megnyugtattuk Marcit, itthon is ki lehet bírni a mínusz 4-5 fokot, a havazást és az ónos esőt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!