A változások évada lesz!

A változások évada lesz!
Nyíregyháza – Szerdától lehet megvásárolni a bérleteket a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2015/16-os évadára, amely Schlanger András megfogalmazása szerint a szívre, a gondolatra és az érzelmekre is hatni fog.

A teátrum igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, minőségi változást szeretne, és abban bízik, hogy ezt a nézők is érzékelik majd.

​– Olyan előadásokkal várjuk a közönséget, amelyek szerethetőek, változatosak, a megújulást jelzik, és nem feledkeznek meg sem a klasszikus, sem a kortárs színházművészet képviselőiről. A valódi minőség a műfajoktól független, én abban hiszek, hogy az minden előadáson átsüt majd. Ennek érdekében olyan szerzőket és művészeket sikerült megnyernünk, akik erre garanciát jelentenek és akik képesek arra, hogy megszólítsák a nézőket. Az első nagyszínpadi bemutatón, Gábor Andor és Szirmai Albert Dollárpapa című zenés komédiájának címszerepét a Jászai Mari-díjas Józsa Imre alakítja, Molnár Ferenc Az ördög című vígjátékának egyik főszerepét pedig Trokán Anna játssza. (Ez utóbbi előadás nemcsak a vendégművész miatt lesz érdekes: a darabot Tasnádi Csaba, a színház korábbi igazgatója rendezi, a címszerepben pedig a jelenlegi direktort, Schlanger Andrást láthatjuk majd – a szerk.). Ugyancsak vendégművészt üdvözölhetünk az utolsó nagyszínpadi bemutató főszerepében: Moliere Tudós nők című vígjátékában a Jászai Mari-díjas Vándor Éva lép színpadra. Az igazgató azt mondta: a vendégszereplők új impulzusokat adhatnak a társulat tagjainak. ​Lesznek nagy visszatérők: ismét Nyíregyházán rendez Ivo Krobot, aki egy Hrabal-művet állít színpadra, Szász János pedig Ibsen egyik legizgalmasabb drámáját, a Hedda Gablert rendezi. Újra Nyíregyházán dolgozik majd Olt Tamás is: a fiatal színész-rendező-író az Y és a Z generációi tagjairól-tagjainak ír speciálisan nyíregyházi darabot. Érkeznek vendégelőadások is: a kamarai bérlet része lesz a Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett Nézőművészeti Főiskola, az óvodások pedig a Ziránó Színház vendégjátékaként láthatják a Pulcinella kertészkedik című vásári kesztyűs bábjátékot.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 14-i számában.
hirdetés