A vandálok alaposan megdolgoztak érte, hogy tönkremenjen az Ungvár sétány

Hamarosan üzemelhet
Hamarosan üzemelhet
Nyíregyháza – Augusztusban lesz tíz éve, hogy átadták a több mint 400 millió forintos pályázat keretében megszé­pült Ungvár sétányt.

A jósavárosi lakótelepen parkosítottak, látványpatakot és csobogót építettek, kandelábersor és az oszlopokra szerelt reflektorok, infrasugárzók tették hangulatosabbá a teret. Az évek során a létesítményt sokszor megrongálták. Legutóbb néhány napja Márton József olvasónk tette szóvá, hogy a csobogó és a térvilágítás sem működik, a 30 oszlopból talán 4-5, ha világít, és a csobogóban sincs víz.

SIP_8920

Olvasónk észrevételét továbbítottuk a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NyírVV) Kft.-nek.

Komoly fejtörést okoz

– Az Ungvár sétányon kialakított csobogó gépészeti átalakítást igényel. A változtatásnak köszönhetően egyszerűbb és takarékosabb lesz a szökőkút üzemeltetése. A munkálatokat előreláthatóan másfél hét alatt befejezik, és a hét végén már üzemelhet – adott a felvetés első részére megnyugtató magyarázatot Szabó Edina, a cég sajtószóvivője.

A sétány térvilágítása viszont komoly fejtörést okoz a szakemberek számára. – A vandálok folyamatos rongálásának következtében a világítótestek jelentős része már javíthatatlanná vált, cseréjük pedig nagyon költséges. A megoldást a világítás teljes rendszerének vandálbiztossá alakítása jelentheti, de ez a jövő feladata lesz – mondta a szóvivő.

KM
hirdetés