A várdai futballista fadarabként zuhant a földre

A várdai futballista fadarabként zuhant a földre
Ijesztő pillanatok zárták a Várda SE–Mándok (5–0) megyei első osztályú futballmeccset.

A mérkőzés már réges rég eldőlt, amikor néhány perccel a befejezés előtt Mándi Attila, a hazaiak frontembere a felezővonalnál – ártatlannak tűnő helyzetben – a levegőben ütközött az ugyancsak a labdára koncentráló ellenfelével, Ignéczi Csabával. Mindketten elterültek a földön: a mándoki játékos hamar összekapta magát, a kisvárdai labdarúgó viszont mozdulatlanul hevert, másodpercekre elvesztette az eszméletét. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy szurkolók között akadt egy, a helyi kórház intenzív osztályán dolgozó hölgy, aki a házigazda együttes gyúrójával közösen segített az orvos illetve a mentők kiérkezéséig.

Noha a pályán olybá festett, nagy a baj, mint kiderült: a Várda SE légiósa agyrázkódással megúszta az esetet. A vezetők az összecsapás után, majd hétfőn is meglátogatták a megfigyelésre bent tartott, kedd délelőtt infúziós kezelésben részesített védőt.


Stabil a kisvárdai focista állapota

– Most már stabil az állapotom, főként reggelente fáj a fejem, de remélem, túl vagyok a nehezén – közölte Mándi Attila. – Sok minden kimaradt, arra emlékszem, hogy pofozgatnak, nevemen szólítanak. Ahogy utólag mesélték, már a levegőben elájultam, mint egy a fadarab, úgy zuhantam a földre. Azt mondták az orvosok, nagy szerencsém volt, én is így érzem. Itt szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek, a pályára besiető Csillának, a szakképzett ápolónőnek, a kórház dolgozóinak, a csapatvezetőknek és persze a szurkolóknak, hogy aggódtak értem.

Történt, ami történt, Mándi Attilának esze ágában sincs elfelejteni a futballt.

– Ó, dehogy. Korábban eltörött a térdkalácsom, kilenc hónapon belül három műtéten estem át, emiatt éveket kényszerültem kihagyni, mégsem vonultam vissza, természetesen folytattam. Ha minden rendben lesz, szerdán délben kiengednek, szombaton, a Tiszavasvári ellen biztosan nem szerepelhetek, talán a következő meccsen is pihenek, de aztán játszani fogok!

– Koncz Tibor –
hirdetés