A várdaiak mesélhetnek a gyarmatiaknak

A fehérgyarmatiak nem engednék kibontakozni az ellenfelet
A fehérgyarmatiak nem engednék kibontakozni az ellenfelet - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Kölcsey és a Vitka egyaránt hazai pályán szerepelve remél győzelmet.


Kerek egy hete a Kisvárda, ezúttal a Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapata tudja le pénteken az előírt bajnoki penzumot az Eger U23 otthonában. A várdaiak mesélhetnének megpróbáltatásaikról, két sérülés mellett az utolsó pillanatban mentettek pontot a sereghajtó hevesiekkel szemben, ami alighanem jó lecke volt a szatmáriaknak is. Mindemellett a Gyarmat kiváló formát „fut”, zsinórban négy győzelmet aratva az ötödik helyig szaladt előre. Két fordulóval a szezon vége előtt már nyilván nem szeretné lejjebb adni, miközben az Eger sorsa már megpecsételődött.

A táblázaton hetedik Kisvárda vasárnap lép színre: a Balmazújváros U23 elleni fellépés sorrendben a harmadik idegenbeli túrája lesz az együttesnek. Türk Ferenc irányításával mindkét összecsapás veretlenül vészelte át, ráadásul az újvárosi legénység egyáltalán nem sebezhetetlen, elég talán arra tényre hivatkozni, hogy csupán az egri csikócsapatot előzi meg.

A három megyei női gárda közül egyedül a Kölcsey DSE-Nyíregyháza szerepel szombaton (kezdés: 14.30), amely a Continental Arénában fogadja a Miskolcot. Nem lenézve a borsodiakat, a találkozó fix egyesnek ígérkezik, tekintve, hogy a nyírségiek jóval acélosabban teljesítenek – konkrétan tizenöt ponttal gyűjtöttek többet. A Vitka vasárnap (kezdés: 17 óra) ugyancsak saját közegében jelesül a vásárosnaményi sportcsarnokban próbál feljebb kapaszkodni a tabellán, méghozzá a Debreceni VSC II elleni parti remélt megnyerésével. A beregiek pillanatnyilag a hetedik pozícióban tanyáznak, házigazdaként pedig jóval mutatósabb a mérlegük, mint vendégként, erre alapozva javíthatnak bizonyítványukon.

Mivel a bajnoki címet már besöprő Mátészalkai MTK korábban lejátszotta az erre a körre rendelt mérkőzését, ezúttal szabad hétvégéje lesz.

KM-KT
hirdetés