A végén fordítottak az ausztrálok

A végén fordítottak az ausztrálok
A mai nap első mérkőzésén Ausztrália az utolsó pillanatokban tudott fordítani Japán ellen.

A FIFA világranglistája az F-csoport nyitómérkőzése előtt jelentős különbséget mutatott a két gárda között: a japán válogatott 18. helyével szemben Ausztrália mindössze a 42. pozíciót foglalta el a rangsorban.

Az európai füleknek mégis az “auszik” játékosainak nevei csenghettek ismerősebben, tekintve, hogy Zico csapatában számos futballista szerepel az öreg kontinensen, Nakatáékat ugyanakkor a korábbi világbajnokságokról ismerhetjük – míg ellenfelük harminckét évvel ezelőtti vb-részvétele óta több generációváltás is lezajlott…

A két szövetségi kapitány ígéretének megfelelően élénk iramban kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt ígéretes lehetőségek adódtak. Az alacsony súlyponttal rendelkező japánok nemegyszer kibillentették egyensúlyukból az ausztrál védőket, ezek nyomán Schwarzert számtalan beadással riogatták. Az ausztrál együttes elősorban Viduka hatalmas lövőerejével okozott zavart, a társak többször keresték labdával a Middlesbrough csatárát, aki a találkozó első lehetőségéből csaknem előnyhöz is juttatta csapatát.

Hamarosan mégis Japán szerzett vezetést, méghozzá egy erősen megkérdőjelezhető szituáció végén. Guus Hiddink az eset után hevesen reklamált a negyedik játékvezetőnél, a gólszerző Nakamura pedig legalább ennyire meglepődött, miután beívelése érintés nélkül hullott a hálóba. Takahara kétségtelenül akadályozta a kapujából kimozduló Schwarzert, ám az egyiptomi sporttárs megítélte a gólt.

A fordulást követően az ausztrál gárda hosszú percekig semmiféle veszélyt nem jelentett Kawaguchi kapujára. Hiddink erre reagálva előbb Kennedyt, majd a szintén az előrejátékban hasznos Aloisit küldte csatába, azonban ezek a módosítások nem sokat változtattak a játék addigi képén, Japán ugyanis nem tette meg azt a szívességet, hogy átadja a területet ellenfelének: Alexék egy-egy labdaszerzés után gyors passzokkal hamarjában az ellenfél térfelének közepén időztek.

A hajrában az ausztrál csapat mintegy varázsütésre nyolc perc alatt szerzett három gólt, és habár az egyenlítő találathoz jókora adag szerencse kellett (Kawaguchinak alighanem lesz néhány álmatlan éjszakája a csúnyán elnézett labda után), Hiddink csapata csereemberei, különösen Tim Cahill remeklésének köszönhetően nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot.

Az F-csoport állása:

1. Ausztrália 3 p (3-1)
2. Brazília 0 p (0-0)
3. Horvátország 0 p (0-0)
4. Japán 0 p (1-3)

(boz)

Forrás: nb1.huTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés